Yol Kapatma Eylemine Katılan Kişiye Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika
Yerel

Yol Kapatma Eylemine Katılan Kişiye Müebbet Hapis İstemi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir kişi hakkında, terör örgütü PKK mensuplarıyla birlikte yol kapatma eylemine katıldığı gerekçesiyle "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

04.11.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir kişi hakkında, terör örgütü PKK mensuplarıyla birlikte yol kapatma eylemine katıldığı gerekçesiyle "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Sedat B. (19) hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanık Sedat B'nin terör örgütü PKK mensuplarıyla birlikte 10 Eylül 2015'te Lice Kulp karayolu 5. kilometresinde yol kapatma eylemine katıldığının tespit edildiği belirtildi.

Yol kapatma eylemi sırasında sanığın da aralarında bulunduğu terör örgütü PKK mensuplarınca bir ecza deposuna ve bir mağazaya ait 2 aracın durdurularak gasbedildiği kaydedilen iddianamede, sanık Sedat B'nin bu araçları kullandığı aktarıldı.

Araçları gasbedilen sürücülerin sanığı teşhis ettiği bildirilen iddianamede, "Sanık ile terör örgütü mensuplarının, olay günü Lice-Kulp yolunda yol kapatma ve araç gasbetme eylemleri gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır" denildi.

İstenen ceza

Sanık Sedat B. hakkında terör örgütü PKK mensuplarının talimatı doğrultusunda yol kapatma eylemine katıldığı gerekçesiyle "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 2 aracı gasbettiği iddiasıyla "nitelikli yağma" suçundan ikişer kez 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sedat B'nin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yol Kapatma Eylemine Katılan Kişiye Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement