Yol Kenarına Bırakılan Köpekler Açlıktan ve Soğuktan Ölüyor - Son Dakika
Güncel

Yol Kenarına Bırakılan Köpekler Açlıktan ve Soğuktan Ölüyor

Yol Kenarına Bırakılan Köpekler Açlıktan ve Soğuktan Ölüyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde yol kenarına terk edilen köpeklerden birçoğu açlık, susuzluk, hava koşulları ve kazalar nedeniyle öldü.

29.03.2016 10:03  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Akseki ilçesinde yol kenarına terk edilen köpeklerden bazıları açlık ve soğuğa yenik düştü. Sayıları onları bulan köpekler yiyecek ve su bulabilmek için karayolundan geçmeye çalışırken de trafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor.

SÜRÜCÜLER YARDIM EDİYOR

Akseki- Seydişehir karayolu üzerinde geçen hafta kim tarafından bırakıldığı belirlenemeyen onlarca köpeğin, açlık ve susuzlukla mücadelesi sürüyor. Dağlık ve ormanlık arazide yiyecek ve içecek bulmakta zorlanan köpeklere, yoldan geçen bazı sürücüler yardım etmeye çalışıyor.

AÇLIK VE SUSUZLUĞA YENİK DÜŞÜYORLAR

Köpeklerden bazıları yiyecek arayışı sırasında karayolundan karşıya geçmek isterken araçların çarpması sonucu telef olurken, birçoğu da açlık ve susuzluğa yenik düşüyor, bazıları ise soğuk havaya karşı koymaya çalışıyor.

Yol Kenarına Bırakılan Köpekler Açlıktan ve Soğuktan Ölüyor

Birkaç gün önce bazı hayvanseverler bölgeye giderek köpeklere yiyecek verirken, kovalarla dökülen yemeğe hücum eden köpeklerden bazıları ise yiyecek kapmak için birbirlerine saldırdı.

"BU NASIL BİR VİCDAN"

Bölgeye giderek köpekleri besleyen hayvansever Ali Çoban, gördüğü manzara karşısında gözlerinin yaşardığını ve çok üzüldüğünü söyledi. Ali Çoban, "Akseki- Seydişehir karayolunda birçok köpeğin yollara bırakılmış olduğu, son iki gündür yollarda yaklaşık onlarca köpeğin araba çarpması yüzünden ölmüş olduğunu ve civarda hala 100 kadar köpeğin yollarda bulunduğu duydum. Bir çuval ekmek aldım ve köpeklerin bulunduğu yere gidip burada içler acısı durumu gördüm. Bu nasıl bir vicdan. Bu hayvanları yollara, yemeğin, suyun olmadığı ve son sürat geçen arabaların ortasına nasıl bırakırlar" dedi.

Yol Kenarına Bırakılan Köpekler Açlıktan ve Soğuktan Ölüyor

"GÖRDÜĞÜM MANZARA İNANILMAZ"

Bölgede açlığa terk edilmiş hayvanların kurtarılmasını isteyen Ali Çoban, "Gördüğüm manzara inanılmaz. 8-10 köpek yol kenarında ölmüş. Köpeklerin bir kısmında barınağa ait olduğu anlaşılan küpeleri bulunmakta. Birçoğunun açlıktan öldüğünü düşünüyorum. Hayvanları ölüme terk etmek vicdana sığmaz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yol Kenarına Bırakılan Köpekler Açlıktan ve Soğuktan Ölüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • benko: Adamlar turist avında..bir iki turist yakalayabilsekde yolumuzu bulsak derler....bu vahşeti görmezler.sonra cuma namazina gidip gunahlarını affetirmek isterer.... 28 5 Yanıtla
  • Uğur: Sen acımazsan Alah ta sana acımaz... 20 1 Yanıtla
  • duygusal: merhamet adalet herşey bitmiş hayvanlara eziyet ve işkence edenin Allah belasını versin 18 0 Yanıtla
  • salak insanlar: müslüman toplumuz biz. merhametli vicdanlı insanlarız. onlari oraya bırakan kişiye sorsan maasini hakettigini dusunen ............ biridir ve inşallah tez zamanda dağın birinde geberir 16 1 Yanıtla
  • AK PARTİ : CHPYE OY VERENLER SORUN YAPMASIN AK PARTİ ELİNDEN GELENİ YAPICAKTIR. SAYGILAR. 6 9 Yanıtla melike baş: bunuda siyasete baglama be arkadaşım ya akp elinden geleni yapıyor dogru söylüyorsun bizler için degl kendi için 9 3
  • karacahil: SORUMLUSU CHPLİ ANTALYA BELEDİYE BAŞKANIDIR 6 7 Yanıtla
  • kelebek: unutmayın arş ı alemde onlarda dile gelecek. biz allah katında eşref i mahlukatız değilmi. günahtır ya biz böyle bir milletmiydik. belediye 3-5 hayvana bakamıyorlarmı. 11 0 Yanıtla
  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement