Yol Kontrolünde Bulunan İncil, Müzeye Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

Yol Kontrolünde Bulunan İncil, Müzeye Teslim Edildi

Buharkent ilçesinde jandarma ekiplerince yol kontrolü sırasında ele geçirilen İncil, tarihi olup olmadığının tespiti için Afrodisias Müzesine teslim edildi.

16.04.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buharkent ilçesinde jandarma ekiplerince yol kontrolü sırasında ele geçirilen İncil, tarihi olup olmadığının tespiti için Afrodisias Müzesine teslim edildi.

Denizli- İzmir karayolunda yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, Diyarbakır'dan Bodrum'a giden yolcu otobüsünde arama yaptı. Arama sırasında yolculardan S.D'nin (28) koltuğunun altında, gazete kağıtlarına sarılı, ceylan derisi üzerine altın yazmalı olduğu tahmin edilen 34 sayfalık İncil bulundu.

Nazilli Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile gözaltına alınan S.D. ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tarihi değeri olduğundan şüphelenilen İncil ise Karacasu Afrodisias Müzesine teslim edildi.

Bakanlıktan uzmanlar inceleyecek

Öte yandan Aydın Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nusret Debre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İncil'in tarihi niteliği olup olmadığının, inceleme sonucu ortaya çıkarılacağını söyledi.

Aydın'da kitabın tarihi olup olmadığını inceleyecek uzman olmadığını belirten Debre, "Kitabın tarihi değerinin tespit edilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına yazı yazdık. Bakanlıktan gelen uzmanlar kitabın kaç yıllık olduğunu tespit edecek ve mahiyeti ortaya çıkarılacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yol Kontrolünde Bulunan İncil, Müzeye Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement