Yolava - Japon Mühendis Anısına Yaptırılan 'Haysiyet Anıtı' Yarın Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Yolava - Japon Mühendis Anısına Yaptırılan 'Haysiyet Anıtı' Yarın Açılıyor

Yolava - Japon Mühendis Anısına Yaptırılan \'Haysiyet Anıtı\' Yarın Açılıyor

Japon mühendis anısına yaptırılan 'Haysiyet Anıtı' yarın açılıyor Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesinin İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında, iki yaka arasına gerilen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan ve geçen mart ayında, bilek ve boğazını keserek intihar eden Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi anısına Yalova'da yaptırılan Haysiyet Anıtı'nın açılışı yarın yapılacak.

15.09.2015 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon mühendis anısına yaptırılan 'Haysiyet Anıtı' yarın açılıyor

Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesinin İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında, iki yaka arasına gerilen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan ve geçen mart ayında, bilek ve boğazını keserek intihar eden Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi anısına Yalova'da yaptırılan Haysiyet Anıtı'nın açılışı yarın yapılacak.

Dünyada konusunda uzman olan Japon Mühendis Kishi Ryoichi'nin cesedi, geçen mart ayında Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki mezarlık girişinde okula giden öğrenciler tarafından bulunmuştu. Bileklerini ve boğazını maket bıçağıyla keserek yaşamına son veren mühendis, 'Olayın sorumluluğu tamamen bana ait' yazılı bir not bırakmıştı. Olayın ardından Yalova Belediyesi tarafından, Yalova'da Gazipaşa Caddesi üzerinde Suwon Parkı'nın arka tarafında Japon Mühendis'in anısına Haysiyet Anıtı yapıldı. Japon kültürüne göre ne anlama geldiğinin anlatıldığı 5 metre yüksekliğindeki anıt, yarın akşam düzenlenecek törenle açılacak.

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, "Umarım 'Haysiyet Anıtı' adını verdiğimiz bu heykel, Ryoici Kishi'nin anısını yaşatırken haysiyet duygusunun da hatırlanmasına vesile olur" dedi. Başkan Salman, törene intihar eden japon mühendisin ailesinin de davet edildiğini açıkladı.

Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, (DHA) -

===============

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolava - Japon Mühendis Anısına Yaptırılan 'Haysiyet Anıtı' Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement