Yolcu Tiyatro'dan YENİ OYUN! - Son Dakika
Güncel

Yolcu Tiyatro'dan YENİ OYUN!

Mart 2013'te sanat hayatına başlayan Yolcu Tiyatro, tiyatro tarihinin en güçlü savaş karşıtı oyunlarından biri olan Wolfgang Borchert'in "Kapıların Dışında" adlı oyununu 3D Mapping teknolojisini kullanarak sahneledi.

20.01.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başta İstanbul olmak üzere pek çok şehirde ve uluslararası festivallerde sahnelediği "Kapıların Dışında" adlı oyununu da sahnelemeye devam ediyor.

Yolcu Tiyatro ikinci oyunu olarak, 25 Aralık tarihinde Ariel Dorfman'ın "Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" adlı oyununun prömiyerini yaptı.

"Sonra günün birinde bakarsınız ki, bu çılgınlık kendi sınırlarını aşıp sizin mahallenize girivermiş."

Yolcu Tiyatro bu defa Ariel DORFMAN'ın Başka Bir Dünya İçin Manifesto: "Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" adlı oyununu yeniden kurgulayarak seyircisinin karşısına çıkıyor.

"Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" oyununda tecrit, kadın cinayetleri, tecavüz, işkence, din sömürüsü, çocuk işçiler, anadil ve çevre eylemleri gibi konularda, dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye'de baskılara, insan hakları ihlallerine uğrayanların gerçek hikayeleri anlatılıyor.

Ariel Dorfman'ın yazdığı, Ersin Umut Güler'in yönettiği, Sanem Öğe'nin çevirdiği oyunda Cenk Dost Verdi, Simge Geren, Ulaş Bayır oynuyor. Müziklerini Ulaş Bayır'ın, Işık Tasarımını Alev Topal'ın, Ses Tasarımı ve Müzik Prodüksiyonu'nu Tufan Dağtekin'in yaptığı oyunun fotoğraflarının altında Orhan Cem Çetin/ Kaan Sofuoğlu - Kalimba imzası var.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yolcu Tiyatro'dan YENİ OYUN! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement