Yolcusunu Düşüren Pilot ve Paraşüt Firmasına Rekor Tazminat - Son Dakika
Güncel

Yolcusunu Düşüren Pilot ve Paraşüt Firmasına Rekor Tazminat

Yolcusunu Düşüren Pilot ve Paraşüt Firmasına Rekor Tazminat

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yolcusu Caner Güler'i 700 metre yükseklikten düşürerek ölümüne neden olan paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar ile çalıştığı firma, Güler'in ailesine maddi ve manevi toplam 800 bin 555 lira tazminata mahkum edildi.

01.07.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yolcusu Caner Güler'i 700 metre yükseklikten düşürerek ölümüne neden olan paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar ile çalıştığı firma, Güler'in ailesine maddi ve manevi toplam 800 bin 555 lira tazminata mahkum edildi.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne tatile gelen makine mühendisi 27 yaşındaki Caner Güler, eşi Miray Güler ile birlikte 1 Eylül 2011'de yamaç paraşütüyle atlayış yapmak için Babadağ'a çıktı. 1700 metre pistinden paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar'la tandem (ikili) atlayış yapan Caner Güler, havalandıktan sonra paraşütten kayarak düştü. 700 metre yükseklikten kayalıklara çakılan Güler, öldü.

6 ay tutuklu yargılanan Yeşilbaçar, 1 Mart 2012 tarihinde 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Dosya Yargıtay'a gönderilirken, Yeşilbaçar tahliye edildi. Pilotluğa geri dönen Yeşilbaçar, ceza dosyası onanınca kalan cezasını çekmek için Fethiye Eşen Cezaevi'ne gönderildi.

1 MİLYON 550 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

2011 yılında Güler ailesinin avukatı Gürdeniz Meriç, Fethiye 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne pilot Murat Sait Yeşilbaçar ve yamaç paraşütü firması Ege Ekstrem Limited Şirketi hakkında Caner Güler'in eşi Miray, annesi Şadiye, babası Celal ve kardeşi Neşe Güler adına 1 milyon 550 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. 4 yıl süren yargılama sonunda geçen 23 Haziran'da karar açıklandı.

GÜLER AİLESİNE 800 BİN 555 LİRA TAZMİNAT

Fethiye 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı Hayrettin Köse, pilot Murat Sait Yeşilbaçar ve yamaç paraşütü firması Ege Ekstrem Limited Şirketi'ni, Caner Güler'in eşi Miray Güler için 550 bin 567 lira, annesi Şadiye Güler için 93 bin 619 lira, babası Celal Güler için 84 bin 369 lira olmak üzere toplam 728 bin 555 lira maddi tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme ayrıca pilot ve firmanın, Caner Güler'in eşi Miray için 30 bin, annesi Şadiye ve babası Celal için 17'şer bin, kardeşi Neşe için de 8 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Neşe Güler'in maddi tazminat talebi reddedilirken, pilot ve firmanın Güler ailesine ödeyeceği maddi- manevi tazminatın toplamı 800 bin 555 lira olarak kesinleşti.

MANEVİ TAZMİNAT VİCDANLARI YARALADI

Güler ailesinin avukatı Gürdeniz Meriç, 4 yıl süren yargılamanın ardından tazminat davasının sonuçlandığını söyledi. Meriç, maddi tazminatın, otomobil fabrikasında makine mühendisi olarak çalışan Caner Güler kazada hayatını kaybetmemiş olsaydı, yaşamı boyunca ailesine sağlayacağı katkının bilirkişi tarafından hesaplanarak verildiğini kaydetti. Tazminat miktarının vicdan yaralayıcı boyutta olduğunu anlatan Meriç, şöyle devam etti:

İNSAN HAYATININ DEĞERİ YOK

" Türkiye'de sözlü olarak birine hakarette bulunsanız bile mahkemeler sizi 20-25 bin lira manevi tazminatla cezalandırıyor. Yüzde 100 karşı tarafın kusuruyla dehşet verici şekilde müvekkilim ölümüne neden olunmasına karşın mahkemenin hükmettiği manevi tazminat rakamları vicdanları yaralamıştır. Üstelik cezaevindeki pilot ve herhangi bir faaliyet yürütmeyen şirketten para tahsil edilemeyeceği de açıkça biliniyor. Yargılama sürecindeyken pilot ve şirketin mallarına tedbir konulmasını istedik. Mahkeme bizden tedbir konulacak malların listesini istedi. Bizim böyle bir bilgiye ulaşmamız Türkiye şartlarında mümkün değil. Bu nedenle tedbir de konulamadı. Yargılama bir kez daha gösterdi ki Türkiye'de insan hayatının değeri yok." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolcusunu Düşüren Pilot ve Paraşüt Firmasına Rekor Tazminat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.


Advertisement