FIFA Yetkilileri Yolsuzluk Yaptıkları Gerekçesiyle Gözaltına Alındı - Son Dakika
Spor

FIFA Yetkilileri Yolsuzluk Yaptıkları Gerekçesiyle Gözaltına Alındı

İsviçre polisi, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle FIFA yetkililerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimlerin ABD'ye iade edilmesi bekleniyor.

27.05.2015 08:31  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre, üst düzey FIFA yetkililerinin, yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanması için düğmeye bastı. İsviçre polisi, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle FIFA yetkililerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimlerin ABD'ye iade edilmesi bekleniyor. Operasyonun FIFA Başkanı Sepp Blatter'a kadar uzanabileceği belirtiliyor.

OTELE BASKIN DÜZENLENDİ

New York Times'ın haberine göre; FIFA yetkililerinin yıllık toplantı için geldikleri Zürih'te kaldıkları otele baskın düzenleyen sivil kıyafetli İsviçreli polislerin tutukladığı kişilerden birinin Kosta Rikalı Eduardo Li olduğu belirtildi.

10'DAN FAZLA KİŞİ BEKLENİYOR

Gazete, iddianamede 10'dan fazla yetkilinin yer almasının beklendiğini bildirdi. New York Times, bu kişiler içinde FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb'in de olduğunu belirtti. Webb, CONCACAF ve Cayman Adaları Futbol Federasyonu başkanlığı görevlerini de yürütüyor.

ESKİ BAŞKAN YARDIMCILARI DA VAR

Soruşturma kapsamında suçlanan isimler arasında FIFA'nın eski başkan yardımcılarından Jack Warner ile Uruguaylı Eugenio Figueredo da bulunuyor.

AYLAR YA DA YILLAR SÜREBİLİR

ABD merkezli yönetilen operasyonda gözaltına alınan isimlerin ABD'ye iade edilmesi isteniyor. Fakat konu hakkında New York Times'a konuşan bir yetkili bu sürecin aylar ve hatta yıllar alabileceğini söyledi.

Bazı FIFA görevlileri, 2018 Rusya ve 2022 Katar Dünya Kupalarında ev sahibi ülkeyi belirleme süreciyle ilgili Etik Komitesi'nin denetiminden geçiyordu.

FIFA Yetkilileri Yolsuzluk Yaptıkları Gerekçesiyle Gözaltına Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor FIFA Yetkilileri Yolsuzluk Yaptıkları Gerekçesiyle Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ŞAMPİYON: bunda da muhakkak paralelin parmağı var, yoksa süper ligdeki son maçları araştıracaklardı, bazıları paçayı yırttı:))) 0 0 Yanıtla
  • ceketsiz: Kendiler.ahlaksız sonrada çıkıp başkasına ahlak dersi veriyolar 0 0 Yanıtla
  • hakan: şükür sonunda bunu görebildiler rusya ve katar dünya kupasıyla ne alaka 0 0 Yanıtla
  • taraftar: Bu dünyada ne dürüstki Fenerbahçe şike yaptı diyorsunuz Fenerbahçe ye ceza kesenlerin dürüstlüğünü görüyoruz ne kadar kör yüzsüz anlayışsız küfürbaz kişiliksiz bir toplum olduk 0 0 Yanıtla
  • Zulfu Yuksel: FIFA nin , Abd ile ne alakasi var .... Adamlar futbol ile kiz oyunu diyerek dalga geciyor .. 0 0 Yanıtla
  • OĞUZ: AHLAKSIZ HIRSIZ RÜŞVETÇİ... FUTBOLCU ,YÖNETİCİ KİM OLURSA OLSUN İSTERSE ADI DA RONALDO OLSUN BU SPORDAN DERHAL EL ÇEKTİRİLMESİ GEREKİRKEN....MAHKEMELER SAVUNMALAR....ÇİRKİNLİKLER....YALANLAR DOLANLARLA İNSANLAR KANDIRILMAYA OYALANMAYA DEVAM EDİLİYOR.......VEBAL ALTINDA KALMAMAK İÇİN GÖREV BAŞINA... 0 0 Yanıtla

Advertisement