"Yolumuzdan asla dönmeyiz" - Son Dakika
Güncel

"Yolumuzdan asla dönmeyiz"

"Yolumuzdan asla dönmeyiz"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Halk oyunları Gençlik ve Spor Kulübünün Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen 15. yıl etkinliğine katıldı.

24.06.2016 10:05  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Karabağ, "Cumhuriyet Bayramlarında ve Atatürk'ün bize armağan ettiği günlerde yaptığımız etkinlikler ülkeyi karanlığa götürmek isteyen güçler tarafından öfkeyle izleniyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz yolumuzdan dönmeyiz. Türkiye'yi karanlığa teslim etmeyeceğiz"

Bornova Halk oyunları Gençlik ve Spor Kulübü (BORDER), Bayraklı Belediyesi ile birlikte ilk olarak 29 Ekim 2014'te 1923 kişiyle "1923" sayısını, ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Bayraklı'nın 1230 çocuğu ile "Atam izindeyiz" yazdı. Son kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise 2015 kişi ilk olarak zeybek oynadı, bir araya gelerek ay yıldızlı Türk Bayrağı'nı oluşturdu. Bu 3 etkinlikte ulusal ve uluslar arası alanda büyük ses getirdi.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKTI

Gecenin açılış konuşmasını BORDER Başkanı Volkan Bakkallar yaptı. Bakkallar, "Burada hep beraber bir kültürü yaşıyoruz. Biz bu geceyi profesyonel ekiplerle çok farklı yapabilirdik. Ama amacına ulaşmazdık. 5 yaşından 56 yaşına kadar aynı insanları sahneye çıkarabiliyor muyuz? Profesyonel ekiple amatör ekibi aynı sahneye çıkarabiliyor muyuz? O zaman biz başarılıyız. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın son üç yılda yaptığı özellikle 3 proje var. Bayrak mı alın size bayrak. Birlik beraberlik mi alın size birlik beraberlik. Tarihimiz mi? Hepsi var. Yatay yapılanmayla dikey yapılanmanın bir araya gelmesi mi? Yüreklerin aynı atmasın mı? Bu başarıldı. İşte bunların mimarı olan sayın belediye başkanımız Hasan Karabağ aramızda. Kültürümüze sahip çıktığı için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

ÜLKEYİ KARANLIĞA GÖTÜRMEK İSTEYENLER ÖFKEYLE İZLİYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, "Özet olarak şunu söyleyeyim. Bizi birleştiren sevgili Atatürk'ümüz, bayrağımız ve Cumhuriyetimiz. 3 yıldır Volkan'ın katkılarıyla yaptığımız çalışmalar ülkeyi karanlığa götürmek isteyen güçler tarafından öfkeyle izleniyor, biliyorum. Bizi de hedef yaptı. Bunu da biliyorum. Şunu net bir şekilde ifade edeyim. Biz Türkiye'yi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Ve BORDER de bunlardan biri. Ölümüne Cumhuriyet, ölümüne bayrak ölümüne Atatürk" dedi.

Konuşmaların ardından BORDER üyeleri farklı yörelerin oyunlarını sergiledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yolumuzdan asla dönmeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

  • Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
    17:21 Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren yabancı uyruklu şüpheli, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, İranlı olduğu öğrenildi.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı
    17:18 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Nevşehir'de başladı. Ankara, Konya, Mersin, Sivas, Kayseri ve Kırşehir'den birer takımın katıldığı müsabakalarda liderlik elde eden takım bir üst gruba terfi edecek. Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, organizasyonların eksiksiz olması nedeniyle TFF'nin Nevşehir'i tercih ettiğini belirtti.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti
    17:18 AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti

    AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Esat Öztürk ise önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

  • İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı
    17:17 İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette çıkan yangında bin 350 metrekare kapalı alan tamamen yandı. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.

  • Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    17:15 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.


Advertisement