Yörük Türkmenlerden Paris Olaylarına Kınama - Son Dakika
Güncel

Yörük Türkmenlerden Paris Olaylarına Kınama

Yörük Türkmenlerden Paris Olaylarına Kınama

Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı Tatlıoğlu, hiçbir şahsın, kuruluşun herhangi bir dinin peygamberini karikatürize edecek şekilde dalga geçme hakkı olmadığını söyledi.

19.01.2015 09:19  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İslam'ın terör dini olmadığını, hiçbir şahsın, kuruluşun herhangi bir dinin peygamberini karikatürize edecek şekilde dalga geçme hakkı olmadığını söyledi.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırı sonucu 12 kişinin ölümü ile ilgili dünyanın bir araya geldiğini belirterek, "Tabii ki bir yerde terör olmasını kabul edemeyiz. Hele hele bunu İslam adına yapanları kabul edemeyiz. Çünkü bizim dinimiz İslam'da öldürmek yoktur. Dinimiz affetmek, yaşatmak felsefesi üzerine kurulmuştur. Onun için Müslümanlık adına terör yapanların hepsini kınıyoruz" dedi.

"TÜM PEYGAMBERLER BİZİM KUTSALIMIZDIR"

Hiçbir şahsın, kuruluşun herhangi bir dinin peygamberini karikatürize edecek şekilde dalga geçme hakkı olmadığına vurgu yapan Tatlıoğlu, "İslam dininde peygamberlere iman diye imanın şartı vardır. Tüm peygamberlere imandır bu. Biz hiçbir dinin peygamberiyle asla dalga geçmeyiz. Peygamberlerin hepsini en üst seviyeye koyarız. Tüm peygamberler bizim için kutsaldır. Peygamber Efendimiz de bizim için çok kutsaldır. Peygamber Efendimiz'in karikatürize edilmesi asla tasvip etmiyoruz. Bunun dışarıda ve içerde bulunan uzantılarını da tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

"FİLİSTİN'DE, DOĞU TÜRKİSTAN'DA, AFRİKA'DAKİ TERÖR SALDIRILARINA DA KARŞI ÇIKILMALI"

Bu tür olayların dünya üzerinde kurulmuş bir tezgah olduğuna dikkat çeken Başkan Tatlıoğlu, "Bu karikatürize olayı Müslümanlar üzerine kurulmuş bir tezgahtır. Sayın Başbakanımızın Paris'te yürüyüşü buna çok güzel bir mesajdır. İslamiyet'in terörün yanında olmadığını, terörün karşısında olduğu mesajıdır. Tabiki oradaki insanların ölümüne ne kadar karşı çıkıyorsak, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Boko Haram Örgütü'nün yapmış olduğu Afrika'daki kıyımlara da o kadar karşı çıkıyoruz. İnsanın ırkı, dini, dili, rengi ne olursa olsun, insan ölümüne topyekun karşı çıkmalıyız. Benden olan öldüğü zaman çığlıklar atıp da, benden olmayan öldüğü zaman umursamazlıktan gelenleri de kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

"O GAZETENİN TÜRKİYE UZANTISI MEDYAYI KINIYORUZ"

İslam dininin terör dini olmadığına işaret eden Tatlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Dünyada İslam'a karşı bir hareket yapılmak isteniyorsa, dünya karıştırılmak isteniyorsa, İslam'a karşı çeşitli tezgahlar kuruluyorsa, bunlarda tüm Müslümanların çok uyanık olmasını istiyoruz. Dünyada ne kadar Müslüman Türk varsa, bu tezgaha gelmeyeceklerine inanıyorum. Türklüğün şetaretinde affedicilik, hoşgörü vardır ama kendini ezdirmek de yoktur. Biz Yunus'un, Mevlana'nın hoşgörüsünü dünyaya yayan bir milletiz. Bunun için ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Türkiye'nin içinde Peygamber Efendimiz'in karikatürize eden gazetenin uzantısı olan medyayı da kınıyor, asla böyle bir şeyi de tasvip etmiyoruz." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yörük Türkmenlerden Paris Olaylarına Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement