Yörükler Fethiye'de Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Yörükler Fethiye'de Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergilerden görüntüler Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın konuşması Dua edilmesi Yörükler Fethiye'de buluştu Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin farklı illerinden gelen Yörükler, geleneksel el sanatı ürünleri ve kıyafetlerini sergiledi Davul zurna eşliğinde yöresel oyunlarını sergileyen Yörükler, bölgede tatil yapan yabancı turistlerce de ilgiyle izlendi Türkiye'deki Yörük derneklerinin temsilcileri, Fethiye'de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

13.02.2016 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergilerden görüntüler

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın konuşması

Dua edilmesi Yörükler Fethiye'de buluştu

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin farklı illerinden gelen Yörükler, geleneksel el sanatı ürünleri ve kıyafetlerini sergiledi

Davul zurna eşliğinde yöresel oyunlarını sergileyen Yörükler, bölgede tatil yapan yabancı turistlerce de ilgiyle izlendi

Türkiye'deki Yörük derneklerinin temsilcileri, Fethiye'de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği işbirliğinde düzenlenen "Yörük Yareni" etkinliği, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen el sanatları sergisi açılışıyla başladı. Programa, Muğla, İzmir, Isparta, Denizli, Bilecik, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa ve Eskişehir'den katılan derneklerin temsilcileri, yöresel el sanatları ve kıyafetlerini sergiledi.

Serginin açılışında konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Yörüklerin Asya'dan, Avrupa ve Afrika'ya varıncaya kadar üç kıtaya yayılmış, değişik boylarda kendini hissettirmiş, dünyaya yön veren bir topluluk olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde olduklarına dikkati çeken Çalık, şöyle konuştu:

"Farklı güçler yeni bir denge oluşturmak peşinde. Balkanlar'da, Kafkaslar'da ve Ortadoğu'da yaşananların Türk milletine karşı cephe oluşturmak olduğunu görmemiz lazım. Buna karşı yapılacak tek şey, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek Türk milletini bir araya getirip, bu birlikten doğacak güçle dünyaya tekrar yön verecek güce getirmeliyiz."

Oğuz Boyları Konfederasyonu Başkanı Niyazi Çapa ise 52 ilde teşkilatını kuran Yörük Türkmen Birliği'nin çeşitli etkinliklerle Yörükleri bir araya getirdiğini ifade etti. Fethiye'de düzenlenen etkinliği de bu anlamda çok faydalı gördüğüne işaret eden Çapa, etkinlikte ülkedeki Yörük ve Türkmenlerin fikir-kültür alışverişinde bulunduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Yörükler, davul zurna eşliğinde yöresel oyunlarını oynadı. Bölgede tatil yapan yabancı turistler de etkinliği ilgiyle izledi.

Yörükler Fethiye\'de Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yörükler Fethiye'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement