Yörüklerden Başkan Uysal'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Yörüklerden Başkan Uysal'a Ziyaret

Yörüklerden Başkan Uysal\'a Ziyaret

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği’nin ziyaretinde Yörük-Türkmen kültürün Anadolu coğrafyasına rengini veren en önemli değerler bütünü olduğunu belirtti.

22.08.2016 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği'nin ziyaretinde Yörük-Türkmen kültürün Anadolu coğrafyasına rengini veren en önemli değerler bütünü olduğunu belirtti.

Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Tunç ve yönetim kurulu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı makamında ziyaret etti. Başkan Uysal'ın kendilerine bir telefon kadar yakın olduğunu ve karşılaştıkları her engeli aşmada Ümit Uysal'ı yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Tunç, "Yörük kültürü öğretici değerleri olan bir kültürdür ve topluma anlatılması gerekmektedir. Yörüklerin günümüze yansıyan birçok özelliği var. Bu nedenle Yörük kültürünün bu güne uyarlanarak yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"Anadolu coğrafyasına rengini veren en önemli değerler"

Başkan Uysal da Yörük-Türkmen kültürün Anadolu coğrafyasına rengini veren en önemli değerler bütünü olduğunu belirterek, "Yerel değerlere, kültürlere sahip çıkmadan, gelişimine katkı vermeden evrensel insanlık değerlerinin bir parçası haline gelemeyiz" dedi. Başkan Uysal, geçmişte olduğu gelecekte de Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği'ne desteklerini devam edeceğini belirtti.

Ziyarette dernek yöneticileri Başkan Uysal'a üzerinde adının yazılı olduğu Yörük-Türkmen poşusu hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörüklerden Başkan Uysal'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement