Yörüklerin Yayla Göçü Başladı - Son Dakika
Yerel

Yörüklerin Yayla Göçü Başladı

Baharın gelmesiyle hayvancılıkla uğraşan Gazipaşalı Yörükler, Toros Dağları'nın zirvelerindeki yaylalara göç etmeye başladı.

16.05.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baharın gelmesiyle hayvancılıkla uğraşan Gazipaşalı Yörükler, Toros Dağları'nın zirvelerindeki yaylalara göç etmeye başladı.

Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, yaptığı açıklamada, bu yıl hava şartlarından dolayı Yörükler'in yaylalara göçünün bir ay geç başladığını söyledi.

Gazipaşa'da yaklaşık 2 bin kişinin hayvancılık yaptığını ifade eden Aslan, havaların ısınmasıyla Yörükler'in yaylalara göç etmeye başladığını kaydetti.

Aslan, Yörükler'in Toros Dağları'nın zirvelerine göç ettiklerini anlatarak,

"İlçemizde hayvancılık yapanların toplam 24 bin keçi ile 8 bin koyunu var. Yörükler, bahar aylarında Toros Dağları'nın zirvelerindeki Yunt, Çayıryakası, Cimbiti, Gökguzluk, Ekincalı, Günnercik gibi yaylara göç ederler. Buradaki geniş otlaklarda hayvanlarını otlatırlar. Eylül veya ekim ayına kadar burada kalan Yörükler, süt ve süt ürünleri üretirler" dedi.

Gazipaşalı Yörükler'den Hüseyin Eren ise, Yörük kültürünü sürdürdüklerini vurgulayarak, "Yaylalarda ekim ayına kadar kaldıktan sonra tekrar geri döneceğiz. Keçilerimle üç gündür yollardayım. Kona göçe yaylaya gidiyoruz. 3 gün daha gittikten sonra Toroslar'ın zirvesindeki Yunt Yaylası'na ulaşacağız. Burada 4 ay kalmayı planlıyorum" diye konuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yörüklerin Yayla Göçü Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement