Yosemite'de Birden Fazla Dosyanın Adını Değiştirin! - Son Dakika
Teknoloji

Yosemite'de Birden Fazla Dosyanın Adını Değiştirin!

Yosemite\'de Birden Fazla Dosyanın Adını Değiştirin!

Geçtiğimiz gün yayımlanan yeni nesil Mac işletim sistemi sürümü 10.10 Yosemite, keşfedilmeye devam ediyor!

20.10.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz gün yayımlanan yeni nesil Mac işletim sistemi sürümü 10.10 Yosemite, keşfedilmeye devam ediyor! Eşzamanlı çoklu isim değiştirme!..

Apple'ın WWDC 2014 etkinliğinde tanıtımını gerçekleştirdiği ve Apple yazılım geliştiricileri için indirilebilir olan MacOS X 10.10 Yosemite, geçtiğimiz gün yeni nesil iCihaz modelleri iPad Air 2, iPad Mini 3 ve Mac Mini ile tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak indirilebilir olmuştu. iOS 7 ve özellikle de iOS 8'e benzerlikleriyle dikkat çeken Yosemite'nin yenilikleri keşfedilmeye devam ediyor.

MacOS X Yosemite ile gelen yeni özellik sayesinde 3.parti yazılımlara gerek kalmadan dosya ve klasörlerin adlarını aynı anda toplu şekilde değiştirebilirsiniz. Dilerseniz işlem basamaklarını şimdi sizlerle paylaşalım. Yeniden adlandırmak istediğiniz dosyaları seçin ve sağ tıklayıp yeniden adlandırma seçeneğine tıklayın.

Karşınıza açılacak olan pencerede Metin Değiştirme, Metin Ekleme ve Format olmak üzere 3 farklı seçenek çıkacak. Metin değiştirmeye tıkladığınızda geçerli olan eski dosya ismini yazdığınız bir isimle değiştirebilirsiniz. Ekstradan eklemek istediğiniz metnin ise etiketin başına mı yoksa sonuna mı eklemek istediğiniz yine sizin tercihinize kalmış.

Format seçeneği ise diğer yöntemlere göre biraz daha sağlam bir yapıya sahip. Farklı isimlerle dosya gruplarını yeniden revize etmenin yöntemi ise Format'ı seçmek. Yani birden fazla dosyayı seçip Format dediğinizde tüm dosyaların adlarını eşzamanlı olarak değiştirebilirsiniz.

Elbette MacOS Yosemite ile birlikte gelen toplu isimlendirme özelliği, 3.parti yazılımlar kadar detaylı değil fakat işinizi kolaylaştıracak ve işinize yarayacaktır. Yeni ipuçlarıyla yeniden karşınızda olacağız.

MacOS X 10.10 Yosemite Yayımlandı! Tüm Detaylarıyla…

The post Yosemite'de Birden Fazla Dosyanın Adını Değiştirin! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Yosemite'de Birden Fazla Dosyanın Adını Değiştirin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement