Yozgat Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Çalıştayı Başladı

Yozgat Çalıştayı Başladı

Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda düzenlenen 2016 Yozgat Çalıştayı başladı.

14.01.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda düzenlenen 2016 Yozgat Çalıştayı başladı.

Grand Ser Otel'de düzenlenen çalıştaya, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, kaymakamlar, daire müdürleri, üniversiteden öğretim üyelir, sivil topluk kuruluş temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Daşçı, katılımcılara Yozgat'ın istatistik bilgileri aktardı. Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Bir yerde gelişmeden ve kalkınmadan söz edeceksek önce insan unsuruna bakmak gerektiğini belirterek, " Çünkü gelişmeyi sağlayan,gelişmeye katkı veren insan olduğu gibi gelişmeden insan için gereklidir. Yaptığınız işten insan istifade etmiyorsa bunun bir anlamı yok demektir. Dolayısıyla önce insanın yeterli ve doğru eğitimi önemlidir. Bilgi yoksa bir yerde yeni fikirler ortaya çıkmayacak ve yeni gelişmeler olmayacaktır. Bilgiyi üreten insandır. Bilgiyi üretmek için çalışacak olanda iyi yetişmiş insandır. Bu sebeple üniversitelere büyük görevler düşmektedir.

Son günlerde YÖK'ün yeni anlayışıyla üniversitelerimiz artık bulundukları şehirler entegrasyona yöneldiler. Üniversitelerin yeni misyonu bu oldu. Bu yönüyle Bozok Üniversitesi şehrimize çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Bunun içinde üniversitenin de ihtiyaçları vardır. Şehrin bilgi ve kalkınma noktasından insanını yetiştirmek için üniversitenin desteğine ihtiyacımız olduğuna göre üniversitenin gelişmesini tamamlamamıza katkıda bulunmamız gerekir. Bu noktada yetkililerimizin büyük bir gayret ve özveri içerisinde olacaklarına inanıyorum" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'da yaptığı konuşmada, yapılacak çalıştayı çok önemsediklerini ifade ederek, yapılan bu çalıştayda Yozgat'ın gelişmesine yönelik çok önemli fikirlerin çıkacağına inandığını söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da yaptığı konuşmada, yeni hükümet kurulduktan sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iki ayda bir Yozgat'ın problemleriyle ilgili olarak ilgili bakanların davet ederek, Yozgat'ın problemlerini yerinde tartışılması fikir alışverişinde bulunması konusunda istekleri olduğunu belirterek, "Bu okunda ilk toplantımızı Kalkınma Bakanımızla yapmak istedik. Yapılan program yarın ve öbürsü gün devam edecek. Toplantımızda özellikle Kalkınma Bakanlığı açısından ilimizde bakışı ortaya koyacağız. Yine Yozgat'ın kalkınması, gelişmesi noktasında söz sahibi olan veya sözü olan. fikri olan, başta STK ve siyasi partiler olmak üzere herkesi davet ettik. Bu iki gün içerisinde Yozgat'ta planlı kalkınma nasıl olur 2023 hedeflerine nasıl ulaşabiliriz noktasında herkes bir çalıştay disiplin içerisinde görüşlerini beyan edecek ve yarında hazırlanan raporlar sayın Kalkınma Bakanımız ve Adalet Bakanımız müştereken iletilecek. Kendileri sunulan konularda değerlendirme yapacaklar, gerekse kendi fikirlerini beyan edecekler. Amaç 2023 ün yaklaştığı dönemde planlı kalkınma ve Yozgat'ın çok yönlü kalkınması noktasında bir politika, bir hedef ve usul belirlemektir" dedi.

Bu toplantıların ayda bir olmazsa iki ayda bir yapmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Eğitim, tarım gibi ana konularda başlamak üzere sayın bakanlarımızı ilimize davet edeceğiz. Yozgat'ın problemlerini mahallinde bakanlıkların genel müdürlerinin bulunduğu ortamda toplantılar yapıp sorunları ve yapılması gerekenleri tespit edeceğiz. İnşallah yapılan bu toplantılar Yozgat'ın gelişip kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yozgat'ta yapılması gereken, Yozgat'ın sorunları ve çözüm şekilleri konusunda sunulan fikirler rapor haline getirildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement