Yozgat Çamlık Milli Parkı'nın Yolu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Çamlık Milli Parkı'nın Yolu Tamamlandı

Yozgat Çamlık Milli Parkı\'nın Yolu Tamamlandı

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, tamamlanan Çamlık Milli Parkı yolunda incelemelerde bulunarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez, Müteahhit Firma Yetkilisi Muzaffer Oruç’tan bilgi aldı.

14.07.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, tamamlanan Çamlık Milli Parkı yolunda incelemelerde bulunarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez, Müteahhit Firma Yetkilisi Muzaffer Oruç'tan bilgi aldı.

Türkiye'nin ilk milli parkı olma özelliğini taşıyan ve Yozgat'ın doğal güzellikleri arasında bulunan Çamlık Milli Parkı yol yapım çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan yolda ve Fatih Tabiat Parkında incelemelerde bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çamlığın Yozgat'ın gözbebeği olduğunu belirterek, buranın en iyi şekilde kullanılması ve Yozgat halkına en iyi şekilde hizmet sunması için çalıştıklarını söyledi. 4.3 kilometre uzunluğundaki çamlık yoluna yeterli bir bakım ve onarım yapılmadığını belirten Milletvekili Başer, "AK Parti hükümeti ile burada geniş çaplı bir çalışma yapıldı. Öncelikle günübirlik bir piknik alanı yapıldı. Ardından Fatih Tabiat Parkı vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Yapılan çalışmalar burada tamamlanmamıştır, burada daha birçok çalışmalar yeni projeler olacak" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez, Çamlık Milli Parkı içerisinde 4.3 kilometre uzunluğunda bazı yerlerde 8,5 metre genişliğinde yolun küptaş ile döşendiğini ve çalışmaların tamamlandığını belirterek, " Proje içerisinde otoparklar, taş duvar, drenaj hatları ve günübirlik kullanım alanlarının yeşil alan sulama işleri yapılacak. Fatih Tabiat Parkımız ise Yozgat halkının park ihtiyacını karşılayacak. Burası geniş bir alanı kapsıyor. Yaklaşık 6 hektar genişliğindeki Fatih Tabiat Parkında 180 kamelya, yanında piknik mangal üniteleri, yürüyüş yoLları, spor tesisi, içme suyu, 2 adet tuvalet, çocuk oyun parkları, yağmur sığınakları yer almaktadır. Bu parkımız Çamlık Günübirlik Kullanım Parkı ve Fatih Tabiat Parkı, Yozgat halkının park konusunda ihtiyacını karşılayacağını, bu projemize ek çalışmalar da yapılacak. Yol ve Fatih Tabiat Parkımızın maliyeti 4 milyon 300 bin liradır" diye konuştu.

Çamlık yolunun tamamlandığını ancak kurum olarak teslim alınmadığını vurgulayan Eğilmez, "Burası bir yıl sonra teslim alınacak ve bir yıl içerisinde yolda oluşabilecek hatalar ve bozulmalar müteahhit firma tarafından yapılacak" şeklinde konuştu.

Müteahhit Firma Yetkilisi Muzaffer Oruç'ta güzel bir hizmet yaptıklarını belirterek, "Yolun biran önce tamamlanması için gece gündüz, soğuk sıcak demeden çalıştık. Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yolun tamamlanmasında bize her zaman destek olan, çıkan problemleri kısa sürede çözen Milletvekilimiz Yusuf Başer'e teşekkür ediyorum" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Çamlık Milli Parkı'nın Yolu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement