Yozgat Gazetesi 40. Yaşında - Son Dakika
Yerel

Yozgat Gazetesi 40. Yaşında

Yozgat kent merkezinde yayımlanan "Yozgat Gazetesi" yayın hayatında 40.yılını kutluyor.

04.03.2013 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat kent merkezinde yayımlanan "Yozgat Gazetesi" yayın hayatında 40. yılını kutluyor.

Gazetenin sahibi ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı, yaptığı açıklamada, 1974 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren gazetenin 23 yıl günlük çıktığını 16 yıl da periyodik olarak sürdürdüğünü söyledi.

Gazetenin Yozgat'ta 3 kuşak tarafından okunan bir gazete olduğunu vurgulayan Kiracı, "Gazetelerin hayatiyetine soluk veren okurlarıdır. Eğer bir gazete hemşehrileri tarafından satır satır okunuyorsa, hele de seçkin bir yazar kadrosuna sahipse yıllara ve zorluklara rağmen yayımını sürdürür" dedi.

Yozgat Gazetesi 40. yıldönümü nedeniyle 16 sayfalık özel bir sayı yayınladıklarını ifade eden Kiracı, şunları kaydetti:

"Yozgat Gazetesinin özel sayısının sütunlarına Türk basınının ünlü isimleri de yorumlarıyla konuk oldular. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Bam teli programı yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Bilgi üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Şahin, Maltepe üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Nail Güreli, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri eski kadrosunda görev yapan gazetecilerden Yalçın Bingöl, Sezai Bayar, Doğan Bulgun ve Oktay Özeskici Yozgat gazetesi için özel olarak kaleme aldıkları yazılarıyla gazetenin 40.yıl mutluluğuna ortak oldular.

Yozgat gazetesinin 40.yıl özel sayısında Türk basının duayen isimleriyle birlikte merkez Valisi hemşehrimiz Refik Öztürk, Yozgat Hakimiyet gazetesi yazı işleri yönetmeni Yusuf Kenan Yılmaz,Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Müdürü Muammer Karadeli ve Sorgun Postası Gazetesi'nden Doğan Özmen'in yorumlarına da yer verildi. Yozgat gazetesinin yazarları Ali Demirdağ, Abdulkadir Çapanoğlu, Celal Kapusuzoğlu, Dursun Erkılıç, Fevzi Öztürk, Habip Çoşkunsoy, Kadim Doğan, Mehmet Sanal, Prof. Öcal Oğuz, Mehmet Akif Ozan, Nesrin Masarifoğlu ve Sürur Öztürk de yazdıkları makalelerinde gazeteye ilişkin yorum ve anektodlarını dile getirdiler."

Kiracı, Orta Anadolu illeri arasında Yozgat'a en çok basın başarı ödülü kazandıran gazetenin Yozgat Gazetesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: İsmail İçer - YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat Gazetesi 40. Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement