Yozgat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kemal Yurtnaç'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

19.07.2016 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kemal Yurtnaç'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Yurtnaç, Yozgat'ın dışardan algısıyla mevcut potansiyeli arasında büyük bir farkın olduğunu vurguladı.

Vali Yurtnaç, "Dışardan görünen Yozgat algısını daha da olumluya çevirerek, Yozgat'ın fırsatlarını dış kamuoyuna bildirmek zorundayız. Bu maksatla da kurumlarımız mevcut pozisyonlarını yeniden değerlendirerek Yozgat'ın fırsatlarını il dışına nasıl daha etkili tanıtabiliriz buna kafa yoracak. Böylelikle dışardaki Yozgat algısını, Yozgat imajını bu şekilde daha da olumluya çevireceğiz." dedi.

Yatırım amacıyla kente gelen müteşebbislere gerekli kolaylığın sağlanacağını söyleyen Vali Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Bürokratik engelleri kaldıracağız. Göreve başladığım ilk gün de söyledim. Yozgat'ta 3Y olmayacak. Yok, Yarın ve Yavaş anlayışı olmayacak. Halkın, müteşebbisin önünü açtığımız zaman bu şehrin gelişimine katkıda bulunmuş oluyoruz. İdarecilik sorumluluk ve riske girmeyi gerektirir. Sorumluluk almayan ve riskten kaçan kişi idarecilik yapamaz. Bu ili yöneten yöneticiler olarak bizler öncelikle riski sevmeliyiz ve riskin içerisinde yer almalıyız. Yatırımlar planlanırken etki analizi yapacağız. Yani bir yatırım yapılırken topluma katkısı ne olacak, bölgedeki nüfus hareketi ne durumda, bunları ön planda tutarak adımlar atacağız. Sonuca ve sürece odaklı çalışacağız. Üretecek, soracak, sorgulayacak, takip edecek, sonuç alacak bir yapıda Yozgat'ı hep bilirlikte iyi günlere götüreceğiz."

Devam eden yatırımlar hakkında bilgiler veren Yurtnaç, kentin birçok bölgesinde yatırımların devam ettiğini, Yozgat'ta gözle görünür bir değişimin yaşandığını belirtti.

Yozgat'a genel bütçe yatırımı olarak 2016 yılının ikinci dönem sonu itibariyle 4 milyar 625 milyon lira proje bedelli toplam 286 projenin bulunduğunu ifade eden Yurtnaç, şu bilgileri verdi:

"Yıl ödeneği 562 milyon lira. 2016 yılının ilk altı aylık diliminde 232 milyon lira harcama yapıldı ve nakdi gerçekleşme oranı yüzde 41. Tabi ki bu nakdi gerçekleşmenin fiziki gerçekleşmesi de önemli. Bu fiziki gerçekleşmelerin de bir an önce yapılması, icraya geçmesi lazım. Bu 286 projeden 29 tanesi tamamlanmış, 170 proje ise devam ediyor. 46 projemiz ihale aşamasında. Mahalli idareler noktasında ise 497 milyon lira proje bedelli 215 projemiz mevcut. Yıl ödeneği 310 milyon lira. 2016 yılı ilk altı aylık diliminde 82 milyon lira harcama yapıldı ve nakdi gerçekleme oranı yüzde 26. Bu 215 projeden 17'si tamamlandı, 171 projede ise çalışmalar devam ediyor. 19 proje ihale aşamasında ve 8 projeye başlanılamadı."

Toplantıda daha sonra Yatırımcı Kurum ve Kuruluş Müdürleri, 2016 yılı 2'nci dönem sonu itibariyle yatırımları hakkında bilgiler sundu.

Toplantıya, Vali Kemal Yurtnaç'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Yavuz Güner ve Gökhan İkitemur, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, kaymakamlar, bölge müdürleri, yatırımcı kuruluş yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement