Yozgat Merkezli Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Yozgat Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Yozgat merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) ile bağlantılı eğitim kurumlarına yönelik operasyonun, şehit ve gazi çocuklarının da faydalandığı ücretsiz okuma kontenjanının suistimal edildiğine dair şikayetler üzerine başlatıldığı ortaya çıktı.

26.04.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) ile bağlantılı eğitim kurumlarına yönelik operasyonun, şehit ve gazi çocuklarının da faydalandığı ücretsiz okuma kontenjanının suistimal edildiğine dair şikayetler üzerine başlatıldığı ortaya çıktı.

Yozgat merkezli başlatılan operasyonda gözaltına alınan O.K. N.Ö, Y.Ş, S.G. ve M.B, S.C. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yurt dışına kaçtığı, Yozgat "il imamı" olduğu belirtilen D.S. ile haklarında gözaltı kararı verilen 7 zanlının ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturma söz konusu özel okullarda ücretsiz okuma hakkından faydalanan öğrencilerin velilerinin ihbarı üzerine başlatıldı.

70 velinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı

Yaklaşık 70 velinin şikayeti üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY ile bağlantılı özel okul ve dershanelerde devletin ücretsiz okuma ya da bursluluk hakkı kazanan öğrenciler için tanıdığı yüzde 3'lük ücretsiz okuma kontenjanının suistimal edildiği, FETÖ/PDY mensubu ailelerin öğrencilerinin bu haklardan yararlandırıldıkları" tespit edildi.

Söz konusu eğitim kurumlarında, "Ücretsiz okutulduğu beyan edilen gazi ve şehit çocukları başta olmak üzere fakir öğrenci velilerinden hiçbir suretle ücret alınmaması gerekirken, kırtasiye masrafı, yemek parası, kurban, gazete ve dergi aboneliği adı altında paraların alındığı, velilere 'örgütün yayın organı olan gazete ve dergilere abone olmazsanız, çocuğunuz deneme sınavlarından yararlanamaz' denilerek zorla gazete aboneliği yapıldığı ve vergi kaçakçılığıyla devletin zarara uğratıldığı" iddia edildi.

Bu kapsamda, zanlılar hakkında "FETÖ/PDY'ye üye olmak, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, kamu zararına dolandırıcılık, 213 sayılı Vergi Kanunu'na muhalefet, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde şikayette bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen T.T. isimli gazi, özel okulların şehit ve gazi çocuklarını ücretsiz okuttuğunu daha önce bilmediğini, bir arkadaşının yönlendirmesiyle iki çocuğunu koleje kaydettirdiğini söyledi.

"Bizden yemek parası adı altında 4 bin lira aldılar"

Okul yöneticilerinin çocuklarını kayıt yapmak istemediğini, kendilerinin ısrarı üzerine ücretsiz okuma hakkından faydalanabildiklerini belirten T.T, "Bizden yemek parası adı altında 4 bin lira aldılar. Bunun karşılığında ise bize herhangi bir makbuz veya fatura vermediler. Konuyla alakalı emniyet müdürlüğüne giderek dilekçe verdik. Çocuğumu bu okuldan aldım ve başka bir özel okula kayıt yaptırdım. Yeni kayıt yaptırdığım özel okul bizden hiçbir şekilde para talep etmedi. Yemek parası dahi ödemedik ve ödememiz de söylenmedi." diye konuştu.

Şehit eşi S.K. ise 2010-2015 döneminde iki çocuğunun söz konusu okullarda eğitim gördüğünü, kendilerinden yemek ücreti adı altında 10 bin lira civarında para alındığını, okul yöneticileri hakkında şikayetçi olduklarını ve paralarını geri istediklerini kaydetti.

Yozgat merkezli Ankara, Kırıkkale ve Çorum'da başlatılan operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 14 zanlıdan 5'i dün, biri ise bugün gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat Merkezli Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement