Yozgat Şeker Fabrikası'nda Patlama: 5 Yaralı (2) - Son Dakika
Güncel

Yozgat Şeker Fabrikası'nda Patlama: 5 Yaralı (2)

Yozgat Şeker Fabrikası\'nda Patlama: 5 Yaralı (2)

Fabrika MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, patlamada yaralanan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

20.11.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fabrika MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, patlamada yaralanan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi. Fabrikada arızalı bulunan buhar kazanının arızasının giderildiğini ve bugün çalışmaya başlayacağını belirten Müdür Turan Arslan şöyle dedi:

"Fabrikamızda saat 08.30 sıralarında nedeni belli olmayan bir patlama yaşandı. Dört işçimiz yaralandı. Biri hafif diğerlerinin ayaklarında kırık ve kopma şeklinde yaralanma var. Yaralı işçilerimiz patlamadan hemen sora hastaneye sevk edildi. Hava ambulanslarıyla birisi Konya'ya, birisi Ankara'ya, biri de Yozgat Bozok Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyata alındılar. İşçilerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır."

YÜKSEK BASINÇLI KAZANLAR

Patlamanın neden kaynaklandığını henüz belli olmadığını ifade eden Arslan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Böyle bir patlama fabrikamızda ilk defa meydana geldi. Onu inceleyeceğiz, teknik heyetimiz inceleyecek ve nedenini öyle öğreneceğiz. Fabrikada iki kazanımız var. Biri 50 tonluk biri 25 tonluk ve 400 derece buhar veren 35 barda çalışan yüksek basınçlı kazanlar. Zaman zaman elbette arıza yapıyor, arızalarını gideriyoruz. Bugün de kazanlarımız arızalıydı zaten, kazanlarımız çalışır değildi. Arızalarını giderdik, bu olay tam yakma aşamasında meydana geldi."

BAZILARININ BACAĞI KOPMUŞ

Şeker İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Turgut Gözübüyük ise yaralı işçilerin durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Konya'ya sevk edilen Veysel Can'ın durumu biraz ağırdı. Hayati tehlikeyi şuan atlattı ve ameliyatta. Onun bir bacağı kopuk, diğer bacağında da sıkıntı var. Yozgat'taki arkadaşımız da ameliyatta. Onun durumu iyi bacağında kopma yok. Ankara'ya sevk edilen Zeynel Yaylagül'ün bacağında kopuk var, o da ameliyatta. İşçilerimizin hayati tehlikeleri yok, ameliyatları sürüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat Şeker Fabrikası'nda Patlama: 5 Yaralı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement