Yozgat- Sorgun'da Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yozgat- Sorgun'da Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı

Yozgat- Sorgun\'da Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir tekstil fabrikasında yangın çıktı.

06.10.2015 02:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir tekstil fabrikasında yangın çıktı.

Akşam saatlerinde vardiya bitimi sonrasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında içerde bulunan milyarlarca liralık tekstil ürünü tamamen kül olurken, makineler ve binada da çok büyük maddi hasar meydana geldi.

2 yıldır Sorgun'da faaliyet gösteren ve 150 kişiye istihdam sağlayan tekstil fabrikası henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Jandarma ve polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yangının çıktığı haberini alan fabrika çalışanları olay yerine gelerek yangını söndürmeye yardım ettiler. Sağlık ekiplerinin olası yaralanma ve zehirlenmelere karşı hazır bekletildi. Yanan fabrikaya gelen Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve AK Parti Yozgat milletvekili Ertuğrul Soysal, yetkililere geçmiş olsun dileklerini ileterek yangınla ilgili bilgiler aldılar.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek gazetecilere yangınla ilgili açıklamalarda bulunarak 160 kişinin istihdam edildiği ve yaklaşık 500 ekmek yediği böyle bir fabrikada çıkan yangının kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Başkan Şimşek 'Fabrikada son vardiya işi bıraktıktan sonra içerde bir kişi tarafından temizlik yapılırken yangın çıkıyor. Kaçan kişiyi bekçi gördüğünü söylüyor. Burası Sorgunumuzun gözbebeği idi. 150 den fazla insan çalışıyordu. Yaklaşık 500 kişi ekmek yiyordu. Şu anda yangın kontrol altına alındı. Ne olduğunu araştırıp bulmaya çalışacağız. İçerde doğalgaz var, bir sürü yanıcı madde var. Daha korkunç şeylerde olabilirdi ama, hamdolsun kontrol altına alındı. Tabii içerde tekstil ürünleri olunca yangın bir anda yayılmış. Oldukça büyük bir yangın. Sanırım içerde 15 ton kadar tekstil ürünü varmış. Araştırılacak, neticeyi hep birlikte göreceğizö dedi.

Fabrika Müdürü Osman Nurlu da yaptığı açıklamada zararı kesin olarak tahmin etmenin çok zor olduğunu, 15 ton kadar tekstil ürünü bulunduğunu ve tonunun 22 bin lira civarında olduğunu ifade ederek şunları söyledi

'Bizim burada zararı düşünecek halimiz yok. Başkanımızın da dediği gibi buradan 500 kişi ekmek yiyor. Onlar mağdur olacak. Siparişlerimiz var. Günü gelen ürünlerimiz var. 50-60 bin parça siparişimiz var.

Fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Şimşek, saat 20.00 civarında işçilerin paydos ettiğini ve herkes gittikten yaklaşık 15 dakika sonra yangın çıktığını, yangından önce bir patlama sesi duyduğunu ve hemen dışarı çıktığında ise bir kişinin kaçarak uzaklaştığını söyledi. Önce kaçan şahsın peşinden koştuğunu ancak, yangını görünce müdahale etmek için yangın yerine gittiğini ifade eden adamın kısa boylu biri olduğunu ve kundaklama olduğunu iddia etti.

Yangın Sorgun, Yozgat, Çiğdemli ve Şeker Fabrikasına ait itfaiye araçlarının yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat- Sorgun'da Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement