Yozgat'ta 12 Yaşındaki Sefa Ayan'ın Katil Zanlısı Mahkemeye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta 12 Yaşındaki Sefa Ayan'ın Katil Zanlısı Mahkemeye Çıktı

Yozgat\'ta 12 Yaşındaki Sefa Ayan\'ın Katil Zanlısı Mahkemeye Çıktı

Yozgat'ta 12 yaşındaki Sefa Ayan'ın katil zanlısı mahkemeye çıktı YOZGAT'ta 12 yaşındaki Sefa Ayan'ın sırtından vurularak öldürülmesi olayının katil zanlısı Semra Y.'nin yargılanmasına Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

26.06.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta 12 yaşındaki Sefa Ayan'ın katil zanlısı mahkemeye çıktı

YOZGAT'ta 12 yaşındaki Sefa Ayan'ın sırtından vurularak öldürülmesi olayının katil zanlısı Semra Y.'nin yargılanmasına Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Yapılan ilk duruşmanın ardından açıklama yapan Ayan ailesinin avukatı Özgür Arslan, 'Cumhuriyet savcısının görevi ihmalinden kaynaklanan ve akabinde gelen bir ölüm olayı vardır. Öldürülen 12 yaşında masum bir çocuktur ve olaylarla da hiçbir alakası yokturö dedi.

Yozgat'ın Çallı Köyünde 21 Aralık 2014 günü büyükbaş hayvanları evlerinin yakınındaki çeşmeye götüren 12 yaşındaki Sefa Ayan, çeşme başında beklerken komşuları 38 yaşındaki Semra Y. tarafından ateşlenen av tüfeği ile kısa mesafeden vurularak hayatını kaybetti. Olay anını gösteren kamera kayıtlarında Sefa Ayan'ın komşuları Semra Y. tarafından pusu kurularak vahşice öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. İlk duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat Özgür Arslan, soruşturma dosyasında ciddi eksikler bulunduğunu ve olayı inceleyen Cumhuriyet Savcısının ihmalinin söz konusu olduğunu söyledi. Avukat Arslan, 'Çallı köyünde meydana gelen silahlı öldürme olayında müvekkilimizin oğlu vefat etmiştir. Bir kadın tarafından çocuk pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Bu olaydan önce hiçbir sebep yokken müvekkilimizin evi ve traktörü Semra Y. ve eşi Ahmet Y. tarafından kurşunlanmıştır. Olayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, bu olayın bütününü bildiği halde eksik soruşturma yaparak sanıkları suç ceza hakimliğine dahi sevk etmeden kendi inisiyatifiyle serbest bırakmıştır ve 21.12.2014 gününde müvekkilimin küçük oğlu hayvanlarını otlatırken Semra Yaman tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Daha önceki olayda savcı görevini yapsaydı, belki de bu cinayet yaşanmayacaktıö diye konuştu.

SAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Avukat Özgür Arslan, eksik soruşturma yaparak olayların seyrini değiştiren Cumhuriyet Savcısı Halil K.nin cinayet öncesi yaşanan kurşunlama olayında sanık ve eşini serbest bırakmaması gerektiğini söyledi. Arslan, "Cumhuriyet Savcısı Halil Koçak'ın soruşturma ile tam anlamıyla ilgilenmediği ve soruşturmayı yeterince yürütemediği kanaatindeyiz, bu nedenle kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Müvekkilimizin oğlunun öldürülmesi olayında bugünkü duruşmada sayın mahkeme birkaç tanığı dinleyerek bütün taleplerimizin reddine karar vermiştir. Diğer celse Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde reddi hakim talebinde bulunacağız. Yozgat'ta yapılan adaletin bizce hiçbir geçerliliği yoktur, çünkü adaletin yeterli işlemediğini düşünüyoruz" dedi.

SAVCININ İHMALİ ÖLÜMLE SONUÇLANDI

Mahkemenin12 Ağustos 2015 tarihine ertelendiğini belirten Avukat Arslan, 'En başta yapılan soruşturmada zanlının eşi Ahmet Yaman, müvekkilimizin evi ve traktörü kurşunlandığı zaman tutuklanmalıydı. CMK üst kapsamında olduğu için kesinlikle tutuklanması gerekirken, suç ceza hakimliğine sevk edilmesi gerekirken Savcı Halil Koçak tarafından serbest bırakılmıştır. Bunun akabinde bu rahatlıkla müvekkilimizin oğlu pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Burada cumhuriyet savcısının görevi ihmalinden kaynaklanan akabinde gelen bir ölüm olayı vardır ki öldürülen 12 yaşında masum bir çocuktur ve olaylarla da hiçbir alakası da yoktur. Bu nedenle Yozgat adliyesindeki bu konuyla ilgilenen bütün hakim ve savcıları protesto ediyoruz eksik soruşturmayla mahkeme yürütülüyor ve halende aynı uygulama devam etmektedirö diye konuştu.

PİŞMANIM, BABASINA ATEŞ ETTİM

İlk duruşmada söz verilen sanık Semra Yaman pişman olduğunu belirterek, öldürdüğü 12 yaşındaki Sefa Ayan'a değil, çocuğun babasına ateş ettiğini söyledi. Ancak güvenlik kamerası kayıtlarında olay yerinde çocuğun yalnız olduğunun görüldüğü belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta 12 Yaşındaki Sefa Ayan'ın Katil Zanlısı Mahkemeye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Zeynep Bolukbasi: Icine seytan girmis bu insanlarin bir cana kiymak ne kadar gunah ne oldu simdi yazik allah korusun; allah islah etsin 0 0 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement