Yozgat'ta 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı

Yozgat'taki, 5. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı çiftçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

24.04.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat 5. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı.

Yozgat 5. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuaırı, Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri, tarım sektörünün temsilcileri ve çok sayıda çiftçinin katıldığı törenle açıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, 170 firmanın stant açtığı fuara her geçen gün rağbetin arttığını belirtti.

Fuarda yeni tarım aletlerinin yer aldığını belirten Yazıcı, "Fuarda, güzel yeni icat edilip yapılan tarım aletleri var, geliştirilmiş makineler var. Yemcilerimiz rağbet etmişler. Tarımla ilgili yoğun bir ilgi var, biz de merak ettiğimiz konulara bakıyoruz, farklı teknolojiyle ürütilmiş makinalar görüyoruz. Çiftçimiz her geçen gün fuara daha çok rağbet ediyor. Özellikle makineli tarım aletle rağbet görüyor. Girdileri düşürme noktasında. geliştirilen makinalara çiftçilerimizin ilgisi büyük" diye konuştu..

Belediye Başkanı Kazım Arslan'da yaptığı açıklamada, Yozgat'ın tarım açısından Türkiye'nin en önemli illerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Bu özelliğiyle tarım sektörünün Yozgat'ta gelişip, ilerlemesi gerektiğini ifade eden Aaslan; şunları kaydetti:

"Bu anlamda bu fuarı çok önemsiyorum ben. Bu sene 5'incisini yapıyoruz. İnşallah her geçen yıl da gerek ziyaretçi sayısının gerek katılımcı firma sayısının artması ile birlikte çok da memnuniyet duyuyorum. Bu manada Yozgat Tarım Fuarı çevre illere örnek teşkil edecek, çevre illere Yozgat'ı farklı kılacak bir fuar. Bundan sonrası için de bu fuarın daha da artarak devam etmesi için hepimizin gayret etmesi lazım. Benim dileğim ve temennim inşallah Yozgat'ı güzel bir fuar alanına dönüştürürüz ve önümüzdeki yıl çok daha geniş bir katılımla çok daha rahat bir ortamda bu fuarı gerçekleştirme imkanı buluruz." .

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ise her sene fuara katılımcı sayısının arttığına dikkat çekerek, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için fuarların çok önemli olduğunu kaydederek şu ifadelerde bulundu:

"Fuarlar tetikleyici. Tarım ve hayvancılığımız geliştikçe, ürün sayısı arttıkça, hayvancılığımız geliştikçe tarım ve hayvancılığa dair sanayi de gelişecektir. Yozgat'ın sanayileşmesinin de bu sektörle olacağına inanıyor fuara çok da önem veriyoruz. Fuara çok önem veriyoruz."

Açılış sonrası Vali Yazıcı ve beraberindekiler stantları tek tek ziyaret ederek, tarım, hayvancılık ve gıda üzerine sergilenen ürünleri ilgi ile inceledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement