Yozgat'ta 90 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 90 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Yozgat\'ta 90 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Yozgat’ta 90 bin öğrenci ders başı yaptı.

15.09.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta 90 bin öğrenci ders başı yaptı.

Yozgat'ta 2014-1025 Eğitim Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı. Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Osman Kayıhan, bütün öğretmen, öğrenci ve veli olarak yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl genelinde 605 okulda 90 bin öğrenci 5 bin 500 civarında öğretmenle eğitim öğretim yılına başladıklarını belirterek, "Bu kapsamda bakanlığımızın başlatmış olduğu Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar 725 akıllı tahta 4 bin 443 tablet 229 yazıcı ile Fatih Projesi başladığı günkü hızı ile devam etmektedir. Yozgat genelinde 273 bin kitabımızla eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Bugün itibariyle kitaplarımızın hepsi Yozgat'ın en uzak köyüne varıncaya kadar tüm okullarımızda kitaplarımız hazırdır. Her geçen gün başarımızı artırıyoruz. Düne göre bugün daha başarılıyız, yarın ise daha başarılı olacağız. Eğitim öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere hak ettikleri kaliteli eğitimi vermek istediklerini söyledi. Eğitimde her dönem başının ayrı bir başlangıç olduğunu hatırlatan Yazıcı, "Öğrencilerle bu güzel anı yaşadığımız için mutluyuz, sevinçliyiz. En az onlar kadar da heyecanlıyız. Bugün başlayacak olan ilk dersle, bir eğitim öğretim yılına merhaba diyeceğiz. Her dönem başı ayrı bir başlangıçtır, ayrı bir yenileniştir" diye konuştu.

Yazıcı "Çocuklarımızın tatlı yükü öncelikle öğretmenlerimizin ve sonra anne ve babanın sırtında. Bu açıdan sizlerin sadece okulla yetinmeyip evde de çocuklarınıza önem vermenizi istiyoruz" şeklinde konuştu. Vali Yazıcı öğretmenlere de seslenerek "Her birisi işlenmemiş altın olan bu çocuklarımızı üzerine iyi varmanız, yeteneklerini iyi açığa çıkarmanız ve onlar üzerinde öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bütün güzellikleri göstermenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 90 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement