Yozgat'ta Acemi Askerler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Acemi Askerler Yemin Etti

Yozgat'ta acemi askerler yemin ettiYOZGAT İl Jandarma Komutanlığı'nda 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 47 acemi asker için yemin töreni düzenlendi.

03.03.2017 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta acemi askerler yemin etti

YOZGAT İl Jandarma Komutanlığı'nda 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 47 acemi asker için yemin töreni düzenlendi.

Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eğitimlerinde başarılı olan askerlere ödül verilmesi ve yaş kütüğüne plaket çakılmasıyla devam eden törende, 366. dönem 47 acemi asker hep birlikte yemin etti. Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye'nin tüm mazlumlar için bir umut olduğunu söyledi. Türk milletinin özelliğinin kahraman ve asker yapılı olduğunu ifade eden Yurtnaç, 'Askerlik bizim toplumumuzda önemli bir bedeldir. Askerlik önemli bir aşama, bu aşamayı hayırlısı ile bitirip hayata atılmak için ilk kapı askerliktir. Ordumuz güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Yalnızca Türkiye değil tüm mazlumlar için Türkiye bir umut. Biz bu gücü ve kuvveti insanımızın iyi niyetinden güvenlik güçlerimizin kudretinin alıyoruz. Ordusuna peygamber efendimizin ismini veren bir milletizö dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım da,yemin eden askerlere seslendi. Yıldırım, 'Sizler, vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Vatan hizmeti görevinizi devraldınız. Kutsal görevinizin tamamladıktan sonra sizden sonrakilere devredeceksinizödiye konuştu.

Törene, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile asker yakınları da katıldı. Tören sonrasında kısa dönem askerler, aileleriyle hasret giderip birbirlerine sarıldı.

Yozgat\'ta Acemi Askerler Yemin Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Acemi Askerler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement