Yozgat'ta AK Parti 3, MHP 1 Vekil Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta AK Parti 3, MHP 1 Vekil Çıkardı

Yozgat\'ta AK Parti 3, MHP 1 Vekil Çıkardı

Genel seçimde Yozgat'tan Meclis'e gidecek 4 milletvekilinden 3'ü Ak Parti'den, 1'i MHP'den oldu.

07.06.2015 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel seçimde Yozgat'tan Meclis'e gidecek 4 milletvekilinden 3'ü Ak Parti'den, 1'i MHP'den oldu.

Meclis'e Ak Parti'den birinci sıra adayı Abdülkadir Akgül (56), ikinci sıra adayı Ertuğrul Soysal (52), üçüncü sıra adayı Yusuf Başer (50) ile MHP birinci sıra adayı Sadir Durmaz (52) girdi.

Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Yüksek Okulu'nda tamamlayan Abdülkadir Akgül, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Müdürü olarak iş hayatına başladı. Akgül, 2007 genel seçimlerinde Ak Parti'den Yozgat Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Akgül, evli ve 3 çocuk babasıı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Ertuğrul Sosysal, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göz hastalıkları cerrahisi uzmanı oldu. Soysal, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde Hastane Başhekimliği ve Sağlık Grup Başkanlığı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şanlıurfa'da özel bir hastanede göz hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. 24'üncü Dönem Milletvekili olan Soysal, orta düzeyde İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Yusuf Başer, serbest avukat olarak 21 yıl Yozgat'ta çalıştıktan sonra Yozgat Barosu Başkanı olarak üç dönem görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Üyeliği de yapan Başer, 2009-2011 yılları arasında Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı ve Yozgat Baro Başkanlığı görevini birlikte yürüttü. Başer, 24'üncü Dönem Ak Parti Yozgat Milletvekili seçildi. İngilizce ve Arapça bilen Başer, evli ve iki çocuk babası.

MHP'den Meclis'e giren birinci sıra adayı Sadir Durmaz ise Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. 24'üncü dönem Yozgat Milletvekili olan Durmaz, aynı zamanda partisinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Orta düzeyde İngilizce bilen Durmaz, evli ve 2 çocuk babası. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta AK Parti 3, MHP 1 Vekil Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement