Yozgat'ta Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı

Yozgat\'ta Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Çanakkale Şehitlerini Anma ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçede düzenlediği program kapsamında Yozgat’ta da Sabah namazında bütün şehitler için dua edildi.

18.03.2015 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Çanakkale Şehitlerini Anma ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçede düzenlediği program kapsamında Yozgat'ta da Sabah namazında bütün şehitler için dua edildi.

Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'de düzenlenen programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah namazı sonrası Kuran'ı Kerim okunup şehitler için dua edildi. Namaz sonrası ise vatandaşlara Çanakkale'de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için asker tayını ve buğday çorbası ikram edildi. Ancak çorbanın, 100 yıl önce Türkiye'yi işgal etmek isteyen ve binlerce askerimizi şehit eden İngilizlerin dili olan İngilizce ile üzerinde "Soup Time" yazılı plastik kaplarda ikram edilmesi dikkat çekti.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, "Bugün ülke genelinde Çanakkale'deki büyük zaferin hatırasına, o günleri yad etmek için ve o gün şehit düşen şehitlerimizi yad ediyoruz. Yozgat'a büyük camide bir araya geldik vatandaşlarımızla birlikte şehitlerimize dua ettik. Vatanımızın birlik ve beraberliği için dua ettik. O gün savaş esnasındaki içtikleri çorbayı vatandaşlarımızla birlikte içiyoruz. Bütün şehitlerimizi minnetler rahmetle anıyoruz" dedi.

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, programın müftülük, milli eğitim ve gençlik spor il müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlendiğini belirterek, "Bu birliktelik Çanakkale ruhunun göstergesidir. O ruhun halen yaşadığını gösteren milletimizin, memleketimizin, bir bakıma bu toprakları bize armağan eden şehitlerimize vefasıdır. Bugün şehitlerimizi rahmetle andık. İnşallah Cenabı Hak dualarımızı kabul eder" diye konuştu.

Vatandaşlar da Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde bütün şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı - Son Dakika


Advertisement