Yozgat'ta Çatılardaki Kar Kalınlığı 80 Santimetreyi Buldu - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Çatılardaki Kar Kalınlığı 80 Santimetreyi Buldu

Yozgat\'ta Çatılardaki Kar Kalınlığı 80 Santimetreyi Buldu

ozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Ağcın Köyünde yoğun kar yağışı sonrası çatılardaki kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı.

20.02.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Ağcın Köyünde yoğun kar yağışı sonrası çatılardaki kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı.

Yozgat'ta bir hafta etkili olan kar yağışının ardından çatılarda kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye ulaştı. Sorgun ilçesine bağlı Ağcın köyünde çatı ve damlardaki kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşınca çatılar çökme tehlikesi geçirdi. Köylüler ellerinde küreklerle çatı ve damlardaki karları temizlemeye başladı. Ayrıca 3 gün önce yağan kar yağışıyla kapanan köy yolu da yine köylüler tarafından traktörlere bağlanan silindirlerle açıldı. Köylülerden Dursun Yılmaz (34) isimli vatandaş, aşırı kar yağışı

nedeniyle bazı komşularının çatılarının çökme tehlikesi geçirdiğini belirterek, "Çatılardaki kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşınca bazı komşularımızın çatıları çökme tehlikesi geçirince, herkes kendi imkanlarıyla kar temizliği yapmaya başladı" dedi.

Nabi Yılmaz (58) isimli vatandaş da son 13 yıldır bu şeklide kar yağmadığını ifade ederek, "Köyümüze 1999 yılından bu yana bu şekilde kar yağmıyordu. Şu anda çatılarımız çökme tehlikesi içerisinde. Bizlerde çatılarımızdaki karı temizleyerek çökmesini engellemeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Çatılardaki Kar Kalınlığı 80 Santimetreyi Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement