Yozgat'ta, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Çalıştayı

Yozgat'ta, "Türkiye'de Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimimin Durumu Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu çalıştay düzenlendi.

20.10.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta, " Türkiye'de Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimimin Durumu Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu çalıştay düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ın gelişimi için tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu söyledi.

Yozgat'ın tarım ve hayvancılığın yaygın yapıldığı bir şehir olduğunu dile getiren Vali Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Yozgat'ın geleceği bu sektörün ilerlemesine bağlı. Bu maksatla buğdayı üretip buğday olarak satmaktan ziyade burada makarna, bisküvi fabrikaları, sütün işleneceği fabrikalar kurmak için çalışmalar yapacağız. Ülkemizde hükümetler, yıllardır tarım ve hayvancılık konusunda destek veriyor. Özellikle göç veren illere bu gibi tarımsal fabrikalar kurdurabilirsek göçün de önüne büyük oranda geçmiş olacağız. Büyük tarımsal işletmelerin devlet tarafından desteklenmesi işsizliği önleyecek ve göçü tersine çevirecektir diye düşünüyorum."

Tarımı üniversite ile birlikte daha nitelikli hale getirmek istediklerini ifade eden Yurtnaç, "Üniversitelerimiz, genellikle tarım ve hayvancılıkla geçinen şehirlerde bu işle uğraşan insanların eğitimlerine bir nebzede olsa katkıda bulunabiliyorsa üniversitenin tarım ve hayvancılığa katkısı var diyebiliriz. Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültemizde güzel çalışmalar başlatacağız. Bu çalışmalarımızdan bir tanesini Şefaatli ile Yerköy arasında bulunan Karanlıkdere de hayata geçireceğiz. Karanlıkdere'nin üzüm bağlarını yok etmeyeceğiz. Bunu gerek İl Özel İdareyle gerek Tarım İl Müdürlüğüyle gerekse üniversitemizle, Ziraat Fakültemizle Türkiye'nin gündemine getireceğiz ve burayı destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Daha sonra, Yozgat Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bozok Üniversitesi ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement