Yozgat'ta Ekmek Fiyatına Yapılan 20 Kuruşluk Zam Tepki Çekti - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Ekmek Fiyatına Yapılan 20 Kuruşluk Zam Tepki Çekti

Yozgat\'ta Ekmek Fiyatına Yapılan 20 Kuruşluk Zam Tepki Çekti

Yozgat'ta ekmek fırınlarının 70 kuruşa satılan 250 gram ekmeğe %30 zam yaparak 90 kuruşa yükseltilmesine vatandaş tepki gösterdi.

01.10.2014 15:25  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta ekmek fırınlarının 70 kuruşa satılan 250 gram ekmeğe yüzde 30 zam yaparak 90 kuruşa yükseltilmesine vatandaş tepki gösterdi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinden sonra Yozgat Merkezde de 70 kuruştan satılan 250 gram ekmeğe 20 zam yapılması vatandaşın tepkisini çekti. En çok tüketilen gıdaların başında gelen ve sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğe yapılan zam özellikle dar gelirli vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Türkiye'de en çok buğdayın üretildiği illerin başında gelen Yozgat'ta ekmeğe yüzde 30 oranında zam yapılmasına tepki gösteren Ahmet Çalışkan, " Buğday fiyatlarına yüzde 30 zam mı yapıldı ki ekmek fiyatlarına yüzde 30 zam yapılıyor. Burada fırınlar keyfi davranıyor, karşılarında belediyeye ait bir fırının da olmaması istedikleri gibi zam yapmalarına sebep oluyor.Belediyemizden bir halk ekmek fırını açmasını istiyoruz" dedi.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın'da fırın işletmecilerinin kendilerine zam için müracaatta bulunduklarını belirterek, "Yaptığımız toplantıda Yozgat'ta yaklaşık iki yıldır ekmek 70 kuruştan satılıyor ve zam yapılmamış. Bunun dışında biz çevre illeri araştırarak resmi olarak ekmek satış fiyatlarını baz aldık. Çankırı'da fırın işletmecilerinin mahkemeden aldığı karar var, bu karar bütün illere emsal teşkil ediyor, bizlerde bunu göz önünde bulundurarak zam yapılması kararı alındı" diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ekmeğe yapılan zammın yüksek olduğunu belirterek, "70 kuruşa satılan ekmeğe 20 kuruş zam yapılmıştır, bu da oran olarak yüzde 30'a denk geliyor. Bu rakam bizce de yüksek. Vatandaşlarımızdan bize belediye ekmek fırınını tekrar işletmeye açmamız konusunda yoğun bir talep geliyor. Bizde bu talebi meclis ve encümene sunup görüşeceğiz. Biz belediye olarak vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz" dedi.

Tüketici Koruma Dernek Başkanı Mustafa Öztürk de, ekmeğe gelen zammın çok yüksek olduğunu ve zammın iptali için mahkemeye müracaat edeceklerini söyledi.

Öte yandan 250 gram ekmeğin fiyatı Boğazlıyan'da 70 Kuruş'a, Yerköy ilçesinde belediye halk ekmeği 55 kuruş, normal ekmek 70 kuruşa satılıyor. Çevre illerden Çorum'da ekmek fiyatları 50- 60 ve 75 kuruş'tan Sivas ve Kayseri'de de yine 250 gram ekmek 75 kuruştan, satışa sunuluyor. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Ekmek Fiyatına Yapılan 20 Kuruşluk Zam Tepki Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement