Yozgat'ta Evde Sağlık Hizmetlerinde 2 Bin 664 Hastaya Ulaşıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Evde Sağlık Hizmetlerinde 2 Bin 664 Hastaya Ulaşıldı

Yozgat'ta 2010 yılında başlatılan evde sağlık hizmetlerinde bugüne kadar toplam 2 bin 664 hastaya ulaşılarak, 20 binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirildiği bildirildi.

07.07.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta 2010 yılında başlatılan evde sağlık hizmetlerinde bugüne kadar toplam 2 bin 664 hastaya ulaşılarak, 20 binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirildiği bildirildi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kurca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sarıkaya, Sorgun, Yerköy ve Yozgat'taki devlet hastanelerince, 2010 yılından bu yana vatandaşlara evde bakım hizmeti verildiğini belirtti.

Ayrıca Yozgat Ağız Diş ve Sağlık Merkezinin de evde sağlık hizmetleri ekibi bulunduğunu ifade eden Kurca, şunları kaydetti:

"Çeşitli hastalıklar nedeniyle evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan bireylere, evinde ve aile ortamında, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve iyileştirme hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetin başladığı 2010 yılından itibaren toplam 2 bin 664 hastaya ulaşılarak 20 binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirildi. Hasta başında, hastanın ihtiyaçlarına uygun bakım planı yapılarak, refakatçi eğitimini içeren periyodik ziyaretlerle uygulamalı eğitim programları da yapılıyor. Bu eğitimlerin uygulanması ile ekiplerimizden evde sağlık hizmeti alan hastalarımız yakınlarının veya refakatçilerinin hasta bakımı konusunda öz güvenli ve bilinçli katkılarını sağlamış olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Evde Sağlık Hizmetlerinde 2 Bin 664 Hastaya Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement