Yozgat'ta Fabrikadaki Patlama - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Fabrikadaki Patlama

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan 5 işçiden 2'sinin taburcu edildiğini, diğerlerinin de hayati tehlikeyi atlattığını söyledi.

20.11.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan 5 işçiden 2'sinin taburcu edildiğini, diğerlerinin de hayati tehlikeyi atlattığını söyledi.

Arslan, fabrikada gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada 5 işçinin yaralandığını, 2'sinin durumunun iyi olduğunu, diğerlerinin ayaklarında kırık ve kopmalar olduğunu anlattı.

Yaralıların derhal hastaneye kaldırıldığını belirten Arslan, yaralılardan ikisinin hava ambulanslarıyla Konya ve Ankara'ya sevk edildiğini kaydetti.

Diğer yaralıların Sorgun ve Yozgat'taki hastanelerde tedavi altına alındığını dile getiren Arslan, "Şu an işçilerimiz ameliyatta ve sağlık durumları iyi. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Patlamanın neden kaynaklandığını henüz biz de bilemiyoruz. Böyle bir patlama fabrikamızda ilk defa oluyor. Onu inceleyeceğiz, teknik heyetimiz inceleyecek ve nedenini öyle öğreneceğiz" ifadesini kullandı.

Arslan, yaralanan 5 işçiden 2'sinin taburcu edildiğini, diğerlerinin de hayati tehlikeyi atlattığı bilgisini paylaştı.

Fabrikada iki kazan olduğuna dikkati çeken Arslan, "Birisi 50, diğeri 25 tonluk. Bu kazanlarımız 400 derece buhar veren, 35 barda çalışan yüksek basınçlı kazanlar. Zaman zaman elbette arıza yapıyor, arızalarını gideriyoruz. Bugün de kazanlarımız arızalıydı zaten, kazanlarımız çalışır değildi. Arızalarını giderdik, bu olay tam yakma aşamasında meydana geldi" diye konuştu.

"Siyasilerimizden yardım bekliyoruz"

Şeker İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Turgut Gözübüyük de patlamanın meydana geldiği kazanın 10 yıldır sürekli arızalandığını ve bu sorunun artık çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Fabrikanın dün çalışmadığını ifade eden Gözübüyük, şunları dile getirdi:

"Dün fabrika duruştaydı, bugün devreye girecekti. Devreye girerken gaz sıkışması kapağı patlatıyor. Kapak üçünün de bacağını biçip geçiyor. Bu sene altıncı arıza. Biz tam 10 senedir durumu iletiyoruz. Bu kazan sıkıntısı çözülsün. Bu kazan sorununun çözülmesi için siyasilerimizden yardım bekliyoruz. Her sene bu kazan 150 saat duruş yapıyor. Bu duruşlarının bir önü, bir arkası var. Yani fabrikanın bu duruşlardan dolayı çok ciddi zararı da var. Yozgatlı çalışanlar, işçiler olarak bu kazanın probleminin çözülmesini istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Fabrikadaki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement