Yozgat'ta Hami-Yet Anneleri Açılan Kurslarda Meslek Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Hami-Yet Anneleri Açılan Kurslarda Meslek Öğreniyor

Yozgat\'ta Hami-Yet Anneleri Açılan Kurslarda Meslek Öğreniyor

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yetim Destek Projesi Hami-Yet hamiyet kapsamında bulunan annelerine yönelik açılan “Ahşap Yakma” kursunu ziyaret etti.

13.12.2014 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yetim Destek Projesi Hami-Yet hamiyet kapsamında bulunan annelerine yönelik açılan "Ahşap Yakma" kursunu ziyaret etti.

Hami-Yet annelerine yönelik Yozgat Sakarya İlkokulunda açılan Yakma kursunu ziyaret eden Vali Yazıcı,yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açılan kursun Hami-Yet projesinin etkinliklerinden sadece bir tanesi olduğunu belirten Vali Yazıcı, "24 Kasım'da başlayıp Haziran ayına kadar devam edecek olan kursumuza 15 Hami-Yet annemiz devam ediyor. Kurs sonunda annelerimize sertifika verilecek. Kursu tamamlayıp belgelerini alan anneler dilerlerse çalışma hayatına atılarak aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler ve annelerimiz kendi ayakları üzerinde durabilecek" dedi.

Hamiyet projesi kapsamında 5 ana faaliyetin yürütüldüğünü dile getiren Vali Yazıcı "Bugün burada devam eden uygulamamız Hamiyet annelerine yönelik el becerilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmeye yönelik bir faaliyet. Burada annelerimiz bir araya gelerek, bir hoca hanım eşliğinde ahşap yakma kursu alıyorlar. Kurs 3 hafta önce başlamasına rağmen, annelerimiz büyük yol kat etmiş ve çok güzel eserler ortaya koymuş. İlerleyen günlerde daha güzel şeyleri ortaya koyacaklarından eminim. Sosyalleşme acısından da kurslarımızın büyük artısı var. Annelerimiz hem boş zamanlarını böyle güzel faaliyetlerle değerlendiriyorlar hem de bir birleri ile sohbet edip sosyalleşiyorlar" diye konuştu.

Bir faaliyeti icra ederken amacın sadece öğrenmek olmadığını ve öğrenmenin yanında bu öğrenilen bilgileri en iyi şekilde değerlendirmenin gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı "Bu kursta öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz değerli bilgileri kurs sonunda değerlendirelim. Özellikle yaz mevsiminde Yozgat'a gelen yerli ve yabancı turistlerin hediye ihtiyaçlarını karşılama noktasında bir fırsat var. Kurslar sayesinde kendilerini geliştiren annelerimiz bu fırsatı değerlendirebilir. Yetenek isteyen ahşap yakma sanatının imalatını yapan anneler satışını yaparak gelir elde edebilir" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Hami-Yet Anneleri Açılan Kurslarda Meslek Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement