Yozgat'ta Hemşirelere Hasta ve Personel Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Hemşirelere Hasta ve Personel Eğitimi

Yozgat'ta, hemşirelere hasta ve personel eğitim verildi.

28.12.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta, hemşirelere hasta ve personel eğitim verildi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından verilen eğitime, Yozgat, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çayıralan, Çekerek, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun, Şefaatli ve Yerköy Devlet hastanelerinin eğitmen hemşireleri katıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Yozgat Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, eğitim sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hemşirelere, hastanelerde yatan hastalara, yattıkları servisin kuralları, ziyaret saatleri, yemek saatlerinin yanı sıra sigaranın zararları, hasta hakları, beslenme, diyet programları, diyabet eğitimi, egzersizler, el hijyeni, ameliyat olacak hastalara ise yapılacak olan işlemler, ameliyat sonrası taburcu işlemleri konularında eğitim verildiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının yıl boyunca farklı eğitimlere tabi tutulduğunu vurgulayan Kurca, "Yozgat'ta sağlık hizmetlerinde kalite, hasta ve çalışan güvenliği çalışmalarımız devam ediyor. Hastanelerimizin her birimde eğitim verilmesi, bilinç oluşturmak, kalitenin ilk ve vazgeçilmez bir adımıdır. Eğitimde süreklilik esastır. Bir çiviyi duvara çakmak için defalarca vurmak gerekir. Gelişen teknoloji, hasta ve çalışan beklentilerinin yükselmesi, ihtiyaçların hızlı giderilmesi gibi sağlıkta dinamik bir yapı var ve bu dinamiği yakalamak zorundayız" dedi.

Kurca, eğitimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Hemşirelere Hasta ve Personel Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement