Yozgat'ta 'İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi' Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 'İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi' Yapıldı

Yozgat\'ta \'İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi\' Yapıldı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri kapsamında İl Öğrenci Meclis Seçimi Yozgat Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

18.11.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri kapsamında İl Öğrenci Meclis Seçimi Yozgat Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Proje Yürütme Kurulu adına açılış konuşması yapan Yozgat Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, "Projenin amacı Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirmek. Öğrencilere seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır."diyerek hepimiz için başarılı ve güzel bir seçim süreci olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Geçici Divanın oluşturulması sonrasında sandık kurulu oluşturuldu. İl Meclis Başkanlı'ğına beş kişilik listeyle girilebilen seçimlere, Akdağmadeni ilçesinden Emre Yurdakon, Boğazlıyan'dan, Recai Tunç Kadışehri'nden, Hayrunnisa Deniz, Sorgun'dan, Ceyda Şahin, Yerköy'den, Şeyma Özcan ve Merkez İlçeden Bilal Utku Karakoç katıldı. 54 öğrenci temsilcisinin oy kullandığı seçim sonucunda Yozgat Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Bilal Utku Karakoç, 20 oy alarak İl Meclis Başkanı oldu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 'İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement