Yozgat'ta Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Yozgat\'ta Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

YOZGAT İl Jandarma Komutanlığı'nda 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 365'inci kısa dönem 60 acemi asker için yemin töreni düzenlendi.

02.12.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YOZGAT İl Jandarma Komutanlığı'nda 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 365'inci kısa dönem 60 acemi asker için yemin töreni düzenlendi.

Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eğitimlerinde başarılı olan askerlere ödül verilmesi ve yaş kütüğüne plaket çakılmasıyla devam eden törende, 60 acemi asker hep birlikte yemin etti. Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ın Anadolu'nun bağrında yiğidin harman olduğu bir memleket olduğunu söyledi. Her milletin belli karakteristik özelliklerinin bulunduğunu, Türk milletinin de özelliğinin kahraman ve asker yapılı olması olduğunu ifade eden Yurtnaç, "Milletimizin kadınında erkeğinde hepsinin gönlünde bir kahramanlık yatar. Bu ordu güvenliğimizin teminatıdır. Bunu hiçbir zaman asla yıpratmamız gerekir. Askerimiz ve polisimiz bu ülkede huzurun ve güvenliğin teminatıdır" dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım da bu görkemli tabloyu oluşturan, dosta güven düşmana korku veren askerlerle gurur duyulması gerektiğini belirterek yemin eden askerlere seslendi. Yıldırım, "Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım, sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir" diye konuştu.

Kısa dönem askerler, tören sonrası aileleriyle hasret giderip birbirlerine sarıldı. Törene, Vali Kemal Yurtnaç ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıdırım'ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylar ve asker aileleri katıldı. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement