Yozgat'ta Köy Yolları İçin 12 Milyon Lira Bütçe Ayrıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Köy Yolları İçin 12 Milyon Lira Bütçe Ayrıldı

Yozgat\'ta Köy Yolları İçin 12 Milyon Lira Bütçe Ayrıldı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, KÖYDES projesi kapsamında il genelinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

27.08.2014 11:44  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Özel İdaresi tarafından KÖYDES projesi kapsamında il genelinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, köy yolu çalışmaları için 12 milyon lira bütçe ayırdıklarını söyledi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık ile birlikte Akdağmadeni ilçesine bağlı Sarıgüney, Halhacılı ve Dayılı köylerinde, Çayıralan ilçesine bağlı Menteşe ve Alidemirci köylerinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Halhacı köyünde, kanalizasyon çalışmaları yapan ekibin kullandığı paletli kepçeye binen Vali Yazıcı, köydeki altyapı çalışmalarına da eşlik etti.

Vali Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, köylerle ilgili sadece yol çalışmaları yapılmadığını belirterek, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

2014 yılı yatırım programı kapsamında 29 köyde 2 milyon 689 bin lira tutarındaki kanalizasyon çalışmalarını davam ettiğini belirten Yazıcı, "İçme suyunda ise 25 köyümüze Özel İdare yatırım bütçesinden 674 bin lira ayırdık. İnşallah bu çalışmalarımız tamamlandığında köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız da şehirde yaşayan vatandaşlarımızla aynı hizmetleri alacak ve yaşam standartları yükselmiş olacak" dedi.

Yazıcı, köylerde yaşam standardının yükseldiğini ifade ederek, "Köylerimizdeki yol çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. 2014 yılı programında Özel İdare yatırım bütçesinden 4 milyon 869 bin Lira ve KÖYDES programından da 7 milyon 314 bin Lira olmak üzere toplam 12 milyon 183 bin lira köy yollarımız için bütçe ayırdık. Bu bütçe karşılığında 95 kilometre birinci kat ve 302 kilometre ikinci kat olmak üzere 397 kilometre yol çalışmamız olacak" diye konuştu.

Akdağmadeni ilçesindeki incelemelerinin ardından Çayıralan ilçesini ziyaret eden Vali Yazıcı, ilçeye bağlı Menteşe ve Alidemirci köylerinde devam eden yol sıkıştırma ve asfaltlama çalışmalarında incelemelerde bulundu. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Köy Yolları İçin 12 Milyon Lira Bütçe Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement