Yozgat'ta Piknik Tüpünün Patlaması - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Piknik Tüpünün Patlaması

Yozgat\'ta Piknik Tüpünün Patlaması

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde bir evde piknik tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazesi toprağa verildi.

06.11.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde bir evde piknik tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazesi toprağa verildi.

İlçeye bağlı Umutlu beldesindeki cami lojmanında önceki gün yaşamını yitiren Elif Naz (10), Amine (8) ve Hatice Doğan'ın (4) cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Boğazköy'e getirildi.

Köy camisindeki cenaze törenine, çocukların ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Akdağmadeni Kaymakam Vekili Yasin Özcan, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez, imam olan baba Adem Doğan'ı teskin etmeye çalıştı.

Görmez, yaptığı konuşmada, 3 çocuğu cennette uğurlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Çocukların, günahsız olarak Allah'ın cennetine gideceği için cenaze namazı kılınırken onların anne ve babalarına dua edildiğini belirten Görmez, şunları kaydetti:

"Kalplerimiz hüzünlü, gözlerimiz yaşlı. Biz sadece Rabbimizin razı olacağı şeyleri söyleriz. Sevgili Peygamberimiz, Fatıma'sının dışında bütün çocuklarını kendi elleriyle toprağa gömdü. Bir buçuk yaşında oğlu İbrahim vefat ettiğinde, bebek ellerindeyken gözlerinden yaşlar aktı. Sonra hepimize, bu konuma düşecek bütün insanlara ders olabilecek bir şey söyledi, 'Kalpler hüzünlenir, gözler yaşarır ancak biz sadece Rabbimizin razı olacağı şeyler söyleriz.' Bugün böyle bir noktadayız. Diğer büyük cenazelerde olduğu gibi ben sizden hiçbir şehadet istemeyeceğim. Çünkü her çocuk Müslüman doğar. Onlar günahsız olarak cennete gidiyorlar."

Görmez, törene katılanlara, "Bugün sizlerden helallik de istemeyeceğim. Çünkü ne onların sizin üzerinizde, ne sizin onların üzerinde bir hakkı yok. Belki onların, biz onlara güzel bir dünya hazırlamadığımız için, çocuklarımıza güzel bir dünya hazırlamadığımız için, inşa edemediğimiz için bütün çocukların üzerimizde hakkı var." diye konuştu.

Çocukların anne ve babalarına Allah'tan sabır dileyen Görmez, "Allah, anne ve babasının yüreklerine güç ve kuvvet versin, kalplerine huzur ve sekinet ihsan eylesin. Annelerine, babalarına cennette hazırlık yapmayı onlara nasip eylesin. Çocukları için okunan cenaze duasında da ifade edildiği gibi, 'Cennette Hz. İbrahim'in etrafında buluşmayı nasip eylesin. Çocuklarımız Elif, Hatice ve Amine, onları Haticelerle, Aminelerle haşrolmayı nasip eylesin. Yeryüzünde hiçbir çocuğun ölmemesi için, hiçbir çocuğun dünyada zorluk çekmemesi için onlara güzel bir dünya kurmayı bizlere nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Namazdan sonra cenazeler, köy mezarlığında defnedildi.

Görmez, ailenin evine de giderek Adem ve Ayşe Doğan çiftine başsağlığı ve sabır diledi.

Bu arada Akdağmadeni Kaymakamlığı, aileye yeni bir ev tahsis ederek ihtiyaçlarını giderdi.

Kardeşlerden 2'sinin cenazesi birbirlerine sarılmış halde bulunmuş

Öte yandan, yangınla ilgili yürek burkan bir detay ortaya çıktı. Evi kaplayan alevlerde can veren kardeşlerden Elif Naz ve Hatice'nin cansız bedenlerinin, birbirlerine sarılmış halde bulunduğu öğrenildi.

Akdağmadeni'ne bağlı Umutlu beldesindeki cami lojmanında yaşayan Adem ve Ayşe Doğan çiftinin çocukları, pürmüz ile soba yakmaya çalışırken henüz belirlenemeyen nedenle piknik tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında Elif Naz, Amine ve Hatice Doğan hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Piknik Tüpünün Patlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement