Yozgat'ta "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Yarışması - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Yarışması

Yeşilay Yozgat Şube Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

25.05.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay Yozgat Şube Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Boğazlıyan Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, bağımlılıkla mücadeleyi en az terörle mücadele kadar önemli gördüğünü söyledi.

Sinanoğlu, "Çünkü ikisinde de gelecek nesiller var. Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, sağlığı ve ekonomisi var. Dolayısıyla stratejik bir konudur. Ülkemizin bekasını ilgilendiren bir konuda Yeşilay'ın yaptığı çalışmalar da takdire şayandır." dedi.

Boğazlıyan da Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu olduğunu kaydeden Sinanoğlu, "Kurul olarak bir eylem planı oluşturacağız. Sağlık Grup Başkanlığı öncülüğünde bir eylem planı hazırlayıp yakın bir tarihte faaliyete geçmesini planlıyoruz. Yerelde bağımlıkla nasıl mücadele edebiliriz konusunda bir takım çalışmalarımız var. Bu noktada Yeşilay'ın işbirliğine ve desteklerine de ihtiyacımız var." diye konuştu.

Yeşilay Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun da resim, şiir, afiş, karikatür ve kompozisyon dallarında düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasına Yozgat merkezden 5, Boğazlıyan'dan 5, Sorgun'dan 5, Şefaatli'den 3 ve Yerköy'den 2 olmak üzere toplam 20 eserin katıldığını söyledi.

Boğazlıyan'dan katılan 5 eserin tamamının dereceye girdiğini belirten Coşkun, gelecek yıllarda düzenlenecek yarışmalarda katılımın daha da artması için çalışmaklar yürüteceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

Resim, şiir, afiş, karikatür ve kompozisyon birincilerine 600, ikincilere 400 ve üçüncülere 200 lira hediye çeki verildi.

Törene Boğazlıyan Özel İdare Müdürü Recep Boylu, Boğazlıyan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement