Yozgat'ta Seçim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Seçim Güvenliği Toplantısı

Yozgat'ta 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecinin huzurlu ve güvenli bir ortamda sorunsuz şekilde geçirilmesi amacıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

23.04.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecinin huzurlu ve güvenli bir ortamda sorunsuz şekilde geçirilmesi amacıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, kaymakamlar ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık katıldı.

Vali Yazıcı, seçim sürecinde kamu görevlileri ve güvenlik güçlerinin tarafsız bir şekilde yerine getireceği en önemli görevin, vatandaşların hür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Her seçimde olduğu gibi 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin halkın anayasal haklarını hür iradeleriyle kullanabilmeleri için gerekli güvenlik ve asayiş tedbirlerinin alınması gerektiğini ifade eden Yazıcı, "Kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimizin yetkilileri, görevlileri seçim güvenliğiyle ilgili konulara tam anlamıyla vakıf olmalılar" dedi.

Önleyici tedbirlerin mutlaka alması gerektiğini hatırlatan Yazıcı, " Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçim takvimi işlemeye başladı. Seçim takvimi de dikkate alınarak, mülki idare amirlerinin yetkisi dahilinde olan işlerle ilgili yapılması gereken ve alınması gereken önlemleri takip etmeli ve uygulamalıyız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Seçim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement