Yozgat'ta Testi Kebabı Yarışması - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Testi Kebabı Yarışması

Yozgat\'ta Testi Kebabı Yarışması

Yozgat Belediyesince düzenlenen 16’nci Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen Testi Kebabı Yarışması’nda bir ocakta 66 testi kebabı pişirildi.

08.08.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Belediyesince düzenlenen 16'nci Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen Testi Kebabı Yarışması'nda bir ocakta 66 testi kebabı pişirildi.

Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan Testi Kebabının tanıtımını sağlamak amacıyla "Testi Kebabı Yarışması" düzenledi. Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Odası tarafından organize edilen yarışma öncesi Yimpaş AVM önünden üzerinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" pankartı ile yarışmanın düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş düzenlendi. Kebap ustaları yarışmada terör olayları protesto etmek yakalarına siyah kurdele taktı. Yarışmanın jüri üyeliğini Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılar Ömer Atan, Halil Güldemir, Sadadettin Can ve Mahmut Dolmacı yaptı. Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Eyüp Coşgun yarışma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, her yarışma ve etkinlikte testi kebabını ön plana çıkartmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı. Yarışmanın bu yıl ikincisi düzenlediklerini dile getiren Coşgun, "Yarışma öncesi 66 ustamızla birlikte kortej yürüyüşü yaptık. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanında ateşimizi yakarak, ustalarımız burada testileri pişirdiler. Daha sonrada jüriye sundular" dedi.

Coşgun, yarışmadaki asıl amaçlarının testi kebabını tanıtmak olduğunu ifade ederek, "Testi kebabımızı herkes biliyor ama daha çok tanıtamıyoruz. Bunun tanıtımı için ilk olarak burada başladık. Testi kebabımızı Türkiye'de bir numaraya çıkartacağız. Büyük otellerde turistlere de testi kebabını tattırarak tanımını yapmak istiyoruz. Bu yıl 66 ustamız katıldı, gelecek yıllarda daha kapsamlı bir yarışma yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Yarışmada kebap ustaların Muharrem Yılmaz birinci, İsa Şimşek ikinci, Murat Coşgun üçüncü oldu. Dereceye girenlere ustalara plaket ve madalyalarını AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslığolu ve jüri üyeleri tarafından verildi. Yarışma sonrası testi kebabı vatandaşlara ikram edildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Testi Kebabı Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement