Yozgat'ta Turizme Kazandırılacak Roma Hamamı Çevresinde Kamulaştırma - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Turizme Kazandırılacak Roma Hamamı Çevresinde Kamulaştırma

Yozgat\'ta Turizme Kazandırılacak Roma Hamamı Çevresinde Kamulaştırma

YOZGAT'ın Sarıkaya ilçe merkezinde bulunan Tarihi Roma Hamamı'nı turizme kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmaların genişletilmesi için kamulaştırmaya hız verildi.

02.03.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YOZGAT'ın Sarıkaya ilçe merkezinde bulunan Tarihi Roma Hamamı'nı turizme kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmaların genişletilmesi için kamulaştırmaya hız verildi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile birlikte Sarıkaya ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla istişare toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Vali Yurtnaç, Roma Hamamı ile ilgili gün yüzüne çıkarma çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmalar devam ederken de halkın zararının olmaması ve kamunun menfaatlerini düşünerek hareket edildiğini söyledi. Roma Hamamı'nın tanıtım potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Vali Yurtnaç, "Ben buradaki potansiyeli gördükten sonra, bırakın Sarıkaya'yı Yozgat'ın tanıtımını Roma Hamamı üzerinden yapmayı planladık. Tanıtım çerçevesinde de her türlü adımı atıyoruz. Roma Hamamını UNESCO Dünya Kültürel Miras listesine dahil ettirmek için girişimlerde bulunduk. Bu listeye dahil olmak bizim için önemli bir kazanım olacak. Onunla ilgili çalışmalara başladık. Kültürel miras listesine girmek için de başvurumuzu yaptık" dedi.

Roma Hamamı'nın çevresinin birinci derece SİT alanı olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, "Önceki yıllarda Roma Hamamı kalıntıları üzerine ve etrafına işyerleri yapılmış ve bunların her biri zaman içerisinde kamulaştırılacak. Burası bizim için büyük bir hazine. Yabancıların da buraya çok önem vereceğini düşünüyorum. Biz tarihi bölgelerimizi içeren bir güzergah oluşturacağız. O güzergahtan gelen turistlerin Sarıkaya'da konaklamalarını sağlayacağız. Bunu da, buraya 5 yıldızlı, yüksek standartlı güzel bir otel yaparak sağlayacağız. Üniversitenin yapacağı fizik tedavi birimiyle birlikte kaplıca ve termali de burada gündeme getireceğiz. 2 bin yıllık bir tarih karşısında da turistler konaklayıp gidecekler" diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZI SIKINTIYA SOKMAYACAĞIZ

Gerekli çalışmaları yaparken bölge halkını kısa, orta ve uzun vadede sıkıntıya sokulmaması gerektiğini belirten Vali Yurtnaç, "Bu bölgede iş yerleri için kamulaştırma yasası çerçevesinde işlemlere başlandı. Biz buranın bir mastır planını da yaptıracağız. Bu yapacaklarımızın her birini bir plan dahilinde yapacağız. Kendimize belirleyeceğimiz yol haritası ile birlikte çalışmalarımızı yapacağız. Öncelikle kamulaştırmayı bitireceğiz ve kamulaştırma bittikten sonra diğer adımları atacağız" dedi.

Vali Yurtnaç, Roma Hamamı'nın sadece Sarıkaya ve Yozgat'ın tanıtımı açısından değil, ülkemizin yurt dışına tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

- Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Turizme Kazandırılacak Roma Hamamı Çevresinde Kamulaştırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement