Yozgat'ta Yetim Çocuklar İçin 350 Kurban Kesildi - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Yetim Çocuklar İçin 350 Kurban Kesildi

Yozgat\'ta Yetim Çocuklar İçin 350 Kurban Kesildi

Yozgat Valiliği tarafından yürütülen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi kapsamında düzenlenen 'Kurban Bayramı Şenliği'nde babasını kaybetmiş 350 çocuğun aileleri için kurban kesildi.

25.09.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valiliği tarafından yürütülen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi kapsamında düzenlenen 'Kurban Bayramı Şenliği'nde babasını kaybetmiş 350 çocuğun aileleri için kurban kesildi.

Yozgat Fuar Alanında üçüncüsü düzenlenen Kurban Bayramı Şenliği'ne, Yozgat merkez ve ilçelerden gelen anneler ve çocuklarından oluşan 970 kişi katıldı. Programada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vali Abdulkadir Yazıcı, babasını kaybetmiş çocuklarla tek tek bayramlaşarak, kese içerisinde harçlık verdi. Hami-Yet Projesi kapsamında desteklenen 350 aile için kesilen kurbanlar, parçalanıp paketlenerek ailelerin evlerine götürülerek teslim edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bütün anneleri tebrik edip bayramlarını kutladı, "Ben burada bulunan bütün anneleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hem annelik yaptıkları için hem babalık yaptıkları için. Evlerini, yuvalarını ayakta tuttukları için her biribirine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Herkesin ailesinde sevdiği birinin haytını kaybederek, rahmete kavuştuğunu dile geitren Bozdağ, şunları söyledi:

"Ya annemiz, ya babamız, ya kardeşimiz, ya eşimiz, ya çocuğumuz ya büyük anne yada büyükbabamız ama mutlaka yakınlarımızda sevdiklerimiz var. Rahmete kavuşan. Benim annem rahmete kavuştu. Ana tarafından yetimim ben. Eşimin babası iş kazasında rahmetli oldu. 6 kardeş bir yerde kaldılar. O da babadan yetim. Ama Rabbim iki yetimi bir araya getirdi. Onlara başka imkanlar verdi. Onun için yetim olmak, veyahut da anayı kaybetmek, babayı kaybetmek büyük bir acıdır, büyük bir üzüntüdür. Ancak bizim hayatımızı tayin edecek şey değildir. Biz inanırsak rabbim her şeyin en güzelini takdir ediyor. Her şeyin rızkını ayrı veriyor. Hayatını ayrı ayrı tanzim ediyor."

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise Hami-Yet Projesi içerisinde acıma ve merhamet duygusu değil, şefkat ve muhabbetin ön plana çıktığını söyledi. Yazıcı, projeyle Yozgat'ta babası vefat etmiş 18 yaşını doldurmamış çocuklar ve annelerine yönelik psiko-sosyal ile eğitim desteği verildiğini, ailer ile değişik aktivitelerin yapıldığını belirterek, "Türkiye genelinde de 15 ayrı yerde uygulanan Hami-Yet Projesi, kapsamında soysal ve kültürel faaliyetler düzenleniyor. Bu kapsamda Kurban Bayramı Şenliği gerçekleştiriyoruz. Anne ve çocukların bayramı yalnız, hüzünlü ve garip geçirmemeleri için bu etkinliği düzenliyoruz. Bu sene Yozgat'ta 350 annemizle ve 500'ü aşkın çocuğumuz ile birlikte kurban kestik. Her aileye bir kurban hediye edildi. Son derece temiz bir ortamda kurbanlarımızı kestik" diye konuştu.

Annelerin kendileri kurban keserken zorlanacağını ifade eden Yazıcı, "Anne istese de kurban keserken zorlanır. Biz burada fakir zengin ayrımı yapmaksızın ekonomisi iyi olsa da zorlanacağı için kesemeyeceği için veya organize edemeyeceği için biz bu aradaki rolü üstleniyoruz. Bütün Hamiyet annesi veya Hamiyet çocuğu dediğimiz kocasını kaybeden anne ve onların çocuklarıyla beraber kurban bayramında festival havasında bu işi icra ediyoruz" dedi.

Dualar edilmesi ve çocuklar tarafından şiirler okunmasının ardından, Semazen gösterisinin sunulduğu etkinlik ailere ve çocuklara yemek ikramı ile sona erdi. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Yetim Çocuklar İçin 350 Kurban Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement