Yozgat'ta Zihinsel Engelli Kadına Cinsel İstismar İddiaları - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Zihinsel Engelli Kadına Cinsel İstismar İddiaları

Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı bir köyde zihinsel engelli kadına cinsel istismarda bulunulduğu iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 5 kişiye adli kontrol şartı uygulandığı ve adli makamlarca yapılan yeniden değerlendirme neticesinde şüpheliler hakkında ayrıca gözaltı kararı alındığı bildirildi.

11.08.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı bir köyde zihinsel engelli kadına cinsel istismarda bulunulduğu iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 5 kişiye adli kontrol şartı uygulandığı ve adli makamlarca yapılan yeniden değerlendirme neticesinde şüpheliler hakkında ayrıca gözaltı kararı alındığı bildirildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, iddiaya ilişkin bazı basın organlarında yer alan haberler üzerine soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alındığı belirtildi.

Olayla ilgili olarak mağdurun ailesinin adli makamlara müracaatı üzerine gerekli adli işlemlerin Çayıralan Cumhuriyet Savcılığınca başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle bu elim olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz ayrıca gereken her türlü idari işlemin yapılması için ilgili kurumlara talimat verilmiştir. Soruşturma dosyasına ilişkin detayların kamuoyuyla paylaşılmasının şu aşamada adli süreci olumsuz etkileyeceği kanaatiyle Çayıralan Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine Çayıralan Sulh Ceza Hakimliğince söz konusu soruşturmada gizlilik kararı verilmiştir. Bu sebeple konunun tam olarak açığa kavuşturulabilmesi için soruşturma hakkında detaylı bilgiler kamuoyuyla paylaşılamamaktadır ancak adli makamlardan alınan bilgilere göre, mağdurun ve babasının verdiği bilgiler doğrultusunda 5 kişiye adli kontrol şartı ile her gün kolluk birimlerine imza atma zorunluluğu ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıştır. Adli makamlarca yapılan yeniden değerlendirme neticesinde şüpheliler hakkında ayrıca gözaltı kararı alınmıştır."

Mağdurun ailesiyle iletişime geçilerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görevli uzman psikolog ve sosyal çalışmacı görevlendirildiği belirtilen açıklamada, "Savcılık talebi üzerine ilgili şahsın, bakım ve rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesine yönelik gerekli çalışmalar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde başlatılmıştır. İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli kurum avukatı, 10 Ağustos itibarıyla mağdur lehine davaya müdahil olmak üzere ivedilikle görevlendirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığımıza adli sürecin hızla ilerlemesi için gerekli tedbirleri almaları talimatı verilmiştir.

Yozgat Valiliğince mağdurun ve ailesinin korunması ve adaletin süratle tecelli etmesi için tüm idari tasarruflar eksiksiz olarak yerine getirilmektedir. Bu elim hususta kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı bir köyde babasıyla yaşayan K.K. isimli 40 yaşındaki zihinsel engelli kadının 3 yıldır farklı kişilerin cinsel istismarına maruz kaldığı ve 6 aylık hamile olduğu yönünde bazı basın yayın organlarında haberler yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Zihinsel Engelli Kadına Cinsel İstismar İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement