Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yozgat'tan Kısa Kısa

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

18.05.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Ay Işığı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İstiklal Caddesinde açılan kermeste konuşan Dernek Başkanı Şükrü Köroğlu, bu tür kermeslerin önemine işaret etti.

Kermeste ev hanımlarının hazırladığı ürünleri satışa sunduklarını kaydeden Köroğlu, "Buradan elde edilecek gelirin tamamını öğrencilere burs olarak vereceğiz. Kermesin hazırlanmasında maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kermes bir hafta süreyle açık kalacak.

İlkokul öğrencileri dergi hazırladı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin "Akdağ Çocuk" isimli dergi çıkardı.

Okulun Kütüphanesinde düzenlenen derginin tanıtımına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sınıf öğretmeni Hasan Ercan, öğrencileriyle birlikte tamamen özgün bir dergi çıkarmak istediklerini belirterek, derginin içeriğinin büyük bir bölümünü öğrencilerin çalışmalarıyla ve tasarımlarıyla oluşturduklarını kaydetti. Ercan, "Öğrencilerimin böyle kültürel çalışmaların içerisinde yer almasından dolayı son derece mutluyum. Dergimiz Akdağmadeni ve köy okullarında ücretsiz olarak dağıtılacak" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ da Okul Müdürü Ramazan Çolak ve derginin hazırlanmasında çaba gösteren Hasan Ercan ve öğrencilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement