Yozgat Tarihi Askerlik Şube Binasında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat Tarihi Askerlik Şube Binasında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Yozgat Tarihi Askerlik Şube Binasında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tarihi Askerlik Şubesi Binası’nda restorasyon çalışmalarının yerinde inceleyerek tarihi binanın Yozgat Belediyesi tarafından çevre düzenlemelerinin de yapılarak kent müzesine dönüştürüleceğini söyledi.

17.10.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tarihi Askerlik Şubesi Binası'nda restorasyon çalışmalarının yerinde inceleyerek tarihi binanın Yozgat Belediyesi tarafından çevre düzenlemelerinin de yapılarak kent müzesine dönüştürüleceğini söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, TBMM Milli Saraylar'dan gelen mimarlarla birlikte bina içi restorasyonu devam eden Tarihi Askerlik Şubesi binasının hazırlanacak olan çevre düzenlemesi projesi öncesinde incelemelerde bulundu.

Yozgat Valisi Yazıcı binanın aslına uygun bir şekilde restore edildiğini belirterek, "Tarihi binamızın restorasyon işi 400 bin liraya daha önce ihale edilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda bina uğradığı deformasyondan kurtarılarak özgün haline dönüştürülüyor. Bu çalışmalar bir, bir buçuk ay içerisinde tamamlanacak. Bu çalışmaların yanında binanın çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalarımız da olacak. Bunun için de TBMM Mili Saraylardan Mimar arkadaşlar inceleme için geldiler. Binamızın güzel olan bu bahçesini proje sonrasında halkımızın kullanımına açmış olacağız " dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in girişimi ve destekleriyle tarihi binanın restore edildiğini hatırlatan Vali Yazıcı, "Binamızın restorasyon çalışmalarında sona doğru gelindi. İnşallah burayı belediyemiz Kent Müzesi olarak düzenleyecek. Yozgat'ı anlatan ve Yozgat'ın kültürünü, örfünü, ortaya çıkartan objelerin yer aldığı kent müzesi oluşturulacak" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Tarihi Askerlik Şube Binasında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement