Yozgat Tso Başkanı Metin Özışık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yozgat Tso Başkanı Metin Özışık Açıklaması

Yozgat Tso Başkanı Metin Özışık Açıklaması

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Metin Özışık, AK Parti’nin milletvekili adayı belirlemede sürecinde Sivil Toplum Kuruluş temsilci ve yönetim kurulu üyelerinin fikrinin alınmasının önemli olduğunu söyledi.

23.03.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Metin Özışık, AK Parti'nin milletvekili adayı belirlemede sürecinde Sivil Toplum Kuruluş temsilci ve yönetim kurulu üyelerinin fikrinin alınmasının önemli olduğunu söyledi.

AK Parti tarafından yapılan STK Temayül yoklamasının önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, "Bu çalışmanın önümüzdeki dönemde Yozgat'a hizmet edecek milletvekillerin belirlenmesinde bir etkisi olacağını değerlendiriyoruz. Yozgat'a hizmet etmek isteyen herkes de bu temayülü demokratik bir görev olarak saymalı . Burada AK Partinin bir daveti veya zorunluluğu yok, gönüllü olarak basın yolu ile bildirilmiş bir görevdir. Bütün STK'ların gelip Yozgat'ın önümüzdeki 4 yılına tesir edecek, hizmet edecek insanların belirlenmesinde hepimizin üzerine bir görev düşer, bu görevi yerine getirilmeli" dedi.

Geçmiş dönemde TSO olarak projeler konusunda mevcut milletvekillerinden yeterince destek alamadıklarını vurgulayan Özışık, " Hayvancılık OSB'nin kurulması, OSB'ye demir yolu bağlanması, Et Süt Kurumundaki süt bölümünün değerlendirilmesi, ısı kazan sanayinin kümelenerek OSB içinde büyümesi ve teşvik gibi konularında geçmiş dönem milletvekillerinden destek alamadık. Bu projelerin tamamını başta Sayın Bekir Bozdağ olmak üzere herkese dosyalarımızı, projelerimiz sunduk yeterli desteği alamadık. Bu dönemde çok donanımlı ve nitelikli vekil adayları var, inşallah bunlarla devam edilirse Yozgat'ın hizmet alacağını düşünüyoruz. Özellikle Et Süt Kurumu içerisinde süt fabrikasının çalışması için Bekir Bozdağ'a proje götürmüştük, yine o da değerlendirilmedi buna üzülüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem bu üzüntülerimiz sevince dönüşür" diye konuştu.

Yozgat'ın sosyo ekonomik seviyesi düşük bir il olduğuna değinen Özışık, "Bu ilde yapılabilecek çok basit çok ciddi çalışmalar yapılabilir. Yozgat'ın büyük sorunu göçtür. Göçü durdurabilecek çok ciddi projeler var. Özellikle Milletvekili Aday Adayı Ayhan Çelik'in projelerini, hevesini, arzusunu yeni dönemde kim vekil olursa onlarda görmek istiyoruz. Kamu artık direk gelip bir ilde fabrika yapmayacak. Kalkınma Bakanlığının sayfasına baktığınızda kamudan en az destek ve yatırım alan il Yozgat'tır. Önümüzdeki dönem inşallah bu kaderimiz değişir" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Tso Başkanı Metin Özışık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement