Yozgat Valisi Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Yazıcı Açıklaması

Yozgat Valisi Yazıcı Açıklaması

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, inşaatı devam eden Spor Vadisinin tamamlandığında, Yozgat’ın sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağını söyledi.

20.12.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, inşaatı devam eden Spor Vadisinin tamamlandığında, Yozgat'ın sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağını söyledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Spor Vadisi inşaatında incelemelerde bulundu. Spor Vadisinin üç etaptan oluşan bir proje olduğunu belirten Vali Yazıcı, "1. Etapta yüzme havuzu, gençlik merkezi, sporcu fabrikası binası, 400 metre atletizm pisti, 3 adet basketbol, voleybol sahası, 3 adet pota sahası, 2 adet mini futbol sahası, 2 adet tenis kortu, uzun atlama sahası, tenis sahası, tırmanış duvarı, kaykay pisti, seyir terası, uçurtma tepeleri, 735 kişilk açık amfi tiyatro, yürüyüş yolları, sosyal alanlar yer alıyor. Bunların hepsini toplam maliyeti şu anda 25 milyon TL. İnşallah bu yatırımları ilimize kazandırarak sosyal hayatına önemli bir katkı sağlamış olacağız" dedi.

Projenin ikinci etabında, dağ kızağı, macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, iskeleler ve kayık üniteleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, köprülerin yer alacağını ifade eden Vali Yazıcı," Spor vadisinin 3. Etabında ise binlerce ağaç bulunacak. biz üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. Toplamda Bin 300 dekar alanın, 600 dekarlık kısmına muhtelif boy ve çapta boylu 15 bin 407 adet fidan ve geriye kalan 700 dekar alana ise normal boylarda toplam 75 bin tüplü ibreli ve yapraklı fidan dikildi. İnşallah burada büyüyen ağaçlar sayesinde Çamlık Milli Parkının da yükünü hafifletmiş olacağız" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İLK MİLLİ PARKINA YAKIŞIR YOL YAPIYORUZ"

Daha sonra Çamlık Milli Parkı'nda yapılan yol çalışmalarını inceleyen Vali Yazıcı, Çamlık Milli Parkı'nın Yozgat'ın gözbebeği güzelliklerinden birisi olduğunu belirterek, "Çamlığımız Türkiye'nin de ilk milli parkıdır. Burada yaklaşık 450 yaşında ağaçlar mevcut. Bizlerde bu mirası zarar vermeden koruyarak gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bu nedenle burada yaptığımız çalışmalarda milli parkımızın doğallığını bozmamaya büyük önem gösterdik ve yolu yaparken doğal taş olan granit küp taş kullandık. Eminim ki çalışmalar tamamlandığında Çamlığımıza yakışan bir yol alacak" diye konuştu.

Çamlık Milli Parkını vatandaşlarımızın tarafından yoğun olarak kullandığını Vurgulayan Vali Yazıcı,"Burada yol çalışmalarımızın yanı sıra çevre düzenlemesi çalışmaları da yapılıyor. Çalışmalar için 3 milyon 200 bin TL ödenek ayırdık. Bu kapsamda 4.3 kilometre doğal granit küptaş yol yapımı, otoparklar, piknik alanları, taş duvar, drenaj hatları ve günübirlik kullanım alanlarının yeşil alan sulama işleri yapılacak" şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı, Çamlık Milli Parkı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez'den olası bir yangın halinde yapılması gereken ve yangın çıkmadan önce alınması gereken tedbirler ile ilgili çalışmalar yapmalarını istedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Yazıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement