Yozgat Yangın Söndürme Tatbikatında 5 Öğrenci Hastanelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Yozgat Yangın Söndürme Tatbikatında 5 Öğrenci Hastanelik Oldu

Yozgat Yangın Söndürme Tatbikatında 5 Öğrenci Hastanelik Oldu

Yozgat Celal Atik Ortaokulunda itfaiyecilerin yangın tatbikatında ateşe verdiği mutfak tüpü iki kez söndürülemeyince öğrencilerin gülüşmelerine neden oldu.

26.03.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Celal Atik Ortaokulunda itfaiyecilerin yangın tatbikatında ateşe verdiği mutfak tüpü iki kez söndürülemeyince öğrencilerin gülüşmelerine neden oldu. Söndürme sırasında dumandan etkilenen 5 öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yozgat Şehir merkezindeki Celal Atik Ortaokulu'nun toplantı salonunda öğrenciler doğal afetler, yangın ve ilk yardım konusunda bilgilendirildi, ardından yangın ve doğal afet anında okulun boşaltılması tatbikatı yapıldı. Okul bahçesinde toplanan öğrencilere yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. İtfaiyeciler tarafından ateşlenen mutfak tüpünün söndürülme tekniğinin öğrencilere gösterildiği sırada alev alıp yanan tüp ilk denemede söndürülemedi. İkinci denemede de başarısız olan itfaiye eri, çareyi yangın söndürme tüpünü kullanmakta buldu. Bu sırada söndürme denemelerinin başarısız olduğunu gören öğrencilerden gülüşme sesleri yükseldi. Bu sırada dumandan etkilenen 5 öğrenci, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tatbikat sonrası konuşan minik öğrenciler, doğal afet ve yangın söndürme konusunda neler yapmaları gerektiğini öğrendiklerini, özellikle panik durumuna dikkat etmeleri gerektiğini söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat Yangın Söndürme Tatbikatında 5 Öğrenci Hastanelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement