YPG ABD'nin Gönderdiği Silahların Fotoğrafını Paylaştı - Son Dakika
Güncel

YPG ABD'nin Gönderdiği Silahların Fotoğrafını Paylaştı

YPG'ye yakın siteler ABD'nin gönderdiği silahların fotoğrafını paylaşırken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Türkiye'ye politika değişikliği olmadığını anlattık." dedi.

20.10.2014 18:06  Güncelleme: 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kürtlere havadan yapılan silah desteğine ilişkin olarak konuştu, " Türkiye'ye bunun politika değişikliği olmadığını anlattık" dedi. Bu arada YPG'ye yakın internet siteleri, söz konusu silah ve muhimmatın fotografını yayımladı.

"GEREKLİ AÇIKLAMAYI TÜRKİYE'YE ANLATTIK"

KJendisinin ve Başkan Barack Obama'nın Türk yetkililerle görüştüğünü ifade eden Kerry, " Suriye'deki Kürtlere silah dağıtımı yapılmasının ABD politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini Türkiye'ye anlattık. Bu yaşanan krize 'anlık' bir müdahaleydi" dedi.

Yapılan yardımın ahlaki boyutu olduğunu söyleyen Kerry, "IŞİD'e karşı savaşan Kürtlere yardım etmemek sorumsuzluk olurdu" dedi.

HANGİ SİLAHLAR GİTTİ?

ABD, Kobani'de IŞİD ile savaşan PYD'ye havadan 24 ton silah ve mühimmat yardımı yaptı. Al Jazeera'ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen Irak Kürt yönetiminin Süleymaniye kentinden KYB'li bir kaynak, Kobani'ye; BKC ağır makinalı tüfek, RPG-7 roketatar ve mühimmat gönderildiğini açıkladı.

KYB'li kaynak, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin daha önce bu tarz silahlar istediği için bunların Kobani'ye gönderildiğini söyledi.

Kobani'den Al Jazeera'ya konuşan bir kaynak ise "Silahlar Kobani'nin batısına atıldı. Antitank mayın, keskin nişancı tüfekleri, roketatar, doçka, BKC gibi ağır silahlar. Tüm silahların ve tibbi malzemeler ABD malı" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Al Jazeera)

"SİLAH GÖNDERDİK" AÇIKLAMASI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bugün, "IŞİD'e karşı Kobani'yi savunan bölgedeki Kürt kuvvetlerine havadan silah yardımı yapıldığını" duyurmuştu.

Amerikalı üst düzey bir yetkili, Amerikan güçlerinin Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve insani malzeme yardımı yapmasıyla ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan telefon görüşmesinde bilgilendirdiğini kaydetmişti.



YPG ABD\'nin Gönderdiği Silahların Fotoğrafını Paylaştı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel YPG ABD'nin Gönderdiği Silahların Fotoğrafını Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • soru11: BU YARDIMI TÜRK KARDEŞLERİMİZDEN BEKLEDİK. AMA GEREKEN YARDIMI DİN KARDEŞİMİZ YAPMADI. ELİN GAVURU YAPTI. BİR KÜRT OLARAK KEŞKE BU YORUMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAPSAYDI:( 35 24 Yanıtla
  • zilan: ne kadar işiit alçakları varsa ve yandaşları hepsını kukunu kazıyacaz sız evinizde karınızın kucağında yatarken biz kurtler herdayım savaşıyuruz savaşçı insanlarız çanakela savaşından kurluluş savaşında gene biz kurler sizi kurtardık ))))) 26 24 Yanıtla
  • ÇEKDAR 72: süper haber allah m ABD RAZİ OLSUN VE ALLAH TÜRKİYEYİ KARETSİN AMİNN 25 25 Yanıtla
  • hakan: iste simdi yandiniz soysuzlar çetesi Işid. 37 12 Yanıtla
  • DeliKadir: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE GERİSİ BOŞ TÜRKİYE SİLAH YARDIMI YAPMAZ YPGYE ÇÜNKİ YPH GİDEN YARDIM PKKYA GİDER BUNUN FARKINDA ERDOĞANDA AMERİKANIN GÖNDERDİĞİ MÜHİMATTA SAĞLAM Bİ ÇATIŞMA ÇIKSA 3 ĞÜN DAYANMAZ SÖZDE YARDIM YAPTILAR GÖSTERİŞ OLSUN 13 28 Yanıtla
  • aresa: gogklerde silah yagiyor kurd dusmanlari çatlayin 20 19 Yanıtla
  • iso 14: ABD eşşeğe ot veriyor yakında sever yani siz anladınız... 20 18 Yanıtla
  • sorsdo: İşidi destekleyen faşistler çatlayıp patlayın :) 21 15 Yanıtla
  • kekowa: İŞİD LEŞLERİNİ TC NİN SINIRINA ATIN :)))) 20 16 Yanıtla
  • ergün: Akpliler utanıyormu acaba aynaya bakıyorlar mı 19 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement