YPG, Esad İle Rojava'da Beraber Savaşmak İçin Anlaştı - Son Dakika
Dünya

YPG, Esad İle Rojava'da Beraber Savaşmak İçin Anlaştı

YPG ile Suriye rejiminin Rojava'da IŞİD'e karşı beraber savaşmak için anlaştığı iddia edildi.

02.07.2015 16:10  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rojava'yı yöneten PYD'nin askeri kanadı YPG'nin Suriye Hükümeti'yle bir anlaşma imzaladığı öne sürüldü. Rudaw'a bilgi veren kaynak, "Anlaşma Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc ile YPG yetkilileri arasında yapıldı" dedi.

BAZI MAHALLELER ALINDI

Anlaşmaya göre, Suriye Ordusu, IŞİD'e karşı savaşta YPG'ye silah, cephane ve lojstik destek verecek. PYD ya da YPG'den sözkonusu anlaşma hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. YPG'nin anlaşmadan sonra Haseke'nin bazı mahallelerini aldını öğrenildi.

"SİZ HERKESİN UMUDUSUNUZ"

Öte yandan Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), Devlet Başkanı Beşar Esad'ın emri üzerine Suriye Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Tümgeneral Fahad Casim el-Freyc'in Haseke'de görev yapan askerlerle buluştuğunu yazdı. IŞİD'e karşı savaşan askerlerle buluşan el-Freyc, Haseke'de görev yapan askerlerin tüm Suriye'nin umudu olduklarını söyledi.

BAZI YERLERDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Suriye uçaklarının geçtiğimiz haftadan beri IŞİD'in yoğun saldırıları altında bulunan Haseke'ye yönelik operasyonları sebebiyle örgütün Gveyran bölgesinden çekildiği belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklar, Suriye ordusu ile IŞİD arasında kentin muhtelif yerlerindeki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

PYD O SİLAHLARI İSTEDİ

Haberde PYD liderlerinin Freyc'den Haseke'de konuşlu olan 123. Alay'daki Suriye ordusuna ait tüm silahların kendilerine teslim edilmesini istediği, Suriye yönetiminin de bu talebe henüz bir cevap verip vermediğinin bilinmediği bildirildi.

SURİYE REJİMİ 'CEZİRE KALKANI' ORDUSU KURDU

Öte yandan Suriye ordusu, geçen hafta Haseke'de Cezire Kalkanı ismiyle bir ordu kurdu. Yerel Kürt liderlerden Nasır Hac Mansur, Şarku'l Avsat'a yaptığı açıklamada, "Suriye İstihbarat Servisi Başkanı Ali Memluk, Haseke Valisi Muhammed Mansura ve kentin yerel liderleriyle ile yaptığı görüşmede onlardan IŞİD'e karşı savaş için ortak bir güç oluşturmalarını istedi" demişti.

YPG, Esad İle Rojava\'da Beraber Savaşmak İçin Anlaştı

Son Dakika Dünya YPG, Esad İle Rojava'da Beraber Savaşmak İçin Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (70)

  • zaza kurd gozerek : geliyor buyuk kurdistan geliyor 32 126 Yanıtla
  • rakka Türkmeni: Aslan ypg be akıllıca taktik 23 76 Yanıtla
  • halk : tirko lar Çin'e 14 66 Yanıtla
  • sinan: Kürdistan devleti kuruluyor. Esad da gidecek gibi durmuyor. Sınırımızda tehlike bir süreç bizi bekliyor . Hükümetin dış politikaları çöküyor. 14 43 Yanıtla
  • yörük: kürdistanmi güldürmeyin kabristan olmasın size??? 20 26 Yanıtla
  • Kurdistana : Az kaldi !! 22 22 Yanıtla
  • TATAR: Yapmadığı şeymi sanki yıllardır PKK silah veren bu imansız 24 20 Yanıtla
  • urfali : kime def olun diyorsunuz iskalcilar siz bu topraklara bizden 500 sene sonra geldiniz asil siz gidin mongoluya dogu turkistana bu tapraklar ismi mezopotamya yani kurdistan anladinmi faso 24 17 Yanıtla
  • Ww: Pkk pyd.iran hepsi aynı mikrop 17 23 Yanıtla
  • Diyarbakır lı: Yazıklar olsun siz kalkıp esed ile anlaşarak ne kadar namus haysiyet şeref yoksunu olduğunuzu yahudi amerikan köpeği olduğunuzu bir kez daha kanıtlamış oldunuz 11 27 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement